A brand new year
Image default
Bedrijven

Welke stijldansen zijn er allemaal?

Stijldansen is een sport of ontspanning waarin volgens tamelijk strakke regels in paren bij een stijl behorende figuren gedanst worden, op de specifiek daarbij behorende muziek. De dansstijl is onderverdeeld in de nationale standaarddans (ook bekend als de standaarddans) en de Latijns-Amerikaanse dans in de nationale standaarddans: Engelse wals, tango, snelle stap, langzame foxtrot en Weense wals zijn allemaal ballroomdansen.

Ballroomdans

Ballroomdans, of de standaarddans, is een algemene term voor een bepaalde stijl van stijldansen, die allemaal in dezelfde stijl worden gedanst. In het Engels verwijst de term ballroomdansen naar alle ballroomdansen. In het Nederlands wordt de term meestal niet op deze manier gebruikt, maar het gebruik van het woord is hetzelfde als standaarddansen. Stijldansen is van origine een klassieke vorm van dans, met vaak een focus op wedstrijddansen. In Nederland richten we ons juist op een moderne versie van de dansen die je kunt toepassen in het dagelijkse leven.

Latijnse dans

Er zijn twee toepassingen van het woord Latijnse dans:

  1. Als algemene term voor dansen die hun oorsprong vinden in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, worden deze dansen ook gedanst met Latijns-Amerikaanse muziek en Caribische muziek.
  2. In de context van stijldansen wordt de term ook meer formeel gebruikt om te verwijzen naar de vijf internationale Latijns-Amerikaanse stijldansen, chachacha, rumba, samba, paso doble en jive. 

De Latijnse dans is vaak een combinatie van Latin- en Urban- dansstijlen. De gezellige sfeer en het plezier in bewegen vormen samen een swingend dansgeheel. Je kunt Latin Power  op elk niveau volgen, van beginner tot gevorderde danser.

Bachata dansles

Bij de Bachata dans, dans je met een partner. Bachata komt terug op verschillende manieren in diverse delen van de wereld. Er zijn geen strikte regels voor deze dans. De partners houden elkaars hand vast en dansen op afstand van elkaar. Er zijn meestal veel snelle middenpassages. Vaak zijn deze acties spontaan en aangepast aan specifieke liedjes. De meest geavanceerde en creatieve dansstijl in Bachata is de Dominicaanse stijl.

 

Gerelateerde artikelen

Parketlak

Op zoek naar een advocaat in Rotterdam?

Website teksten laten schrijven