Weekend in het prachtige Sauerland

Iedereen moet er soms gewoon even tussenuit. Even weg uit de dagelijkse sleur en druk, even Nederland achter ons laten. We moeten dan even helemaal tot rust komen. Het beste kan dat natuurlijk in een omgeving die niet aan Nederland doet denken. Dan denkt u wellicht; ja, maar dat is dan weer meteen zo weg. Dat hoeft dus niet. Op slechts enkele uurtjes rijden vindt u namelijk het Sauerland. Een totaal andere omgeving waar u helemaal tot rust komt!

Een weekend Sauerland

Het Sauerland ligt in het zuiden van Westfalen. Het wordt ook wel het land van de 1000 bergen genoemd, hoewel het er in werkelijkheid ruim 2700 zijn. Een van de grote pluspunten van een weekend Sauerland is, naast dat het zo dichtbij is, dat het enorm veelzijdig is. U kunt hier het hele jaar door genieten, of u nou houdt van een actieve of rustige vakantie. In de winter geniet u van de winterse sferen en natuurlijk van wintersport. Het grootste wintersport ten noorden van de Alpen ligt namelijk hier, met in totaal meer dan 100 kilometer aan pistes. In de zomer kunt u de natuur ontdekken op de fiets, of tijdens wandeltochten. Vergeet dan niet de grotten, watervallen, meren en authentieke dorpjes van het Sauerland te bezoeken. Uiteraard kan een bezoekje aan een van de Biergarten dan niet ontbreken.

Overnachten in Parkhotel Sauerland

U moet natuurlijk ook ergens slapen wanneer u hier een weekendje verblijft. Parkhotel Sauerland is daarvoor de ideale plek. We hebben twee locaties waarbij we het u helemaal naar de zin maken!

Dus bent u benieuwd naar één van onze twee hotels? Neem dan gerust een kijkje op onze website en bekijk onze verschillende kamers en onze verschillende arrangementen.

Heeft u daarna nog vragen? Geen probleem! Neem van vooral contact met ons op zodat wij al uw vragen kunnen beantwoorden. Zien we u snel?

https://parkhotel-sauerland.com/nl/weekend-sauerland/