A brand new year
Image default
Bedrijven

Waar let je op tijdens het kopen van een fietsen online

 

Tegenwoordig gaat bijna alles online. Niet perse dankzij het digitale tijdperk, maar ook mede dankzij de corona maatregelen. Mensen doen hun grote aankopen ook steeds vaker online. Het is veilig, vertrouwd en snel! Je kan het binnen een paar seconde al bestelt hebben! Ben je van plan om een fiets online te kopen? Dan raden wij jou aan om je eerst goed in te lezen over de verschillende fietsen. Er is namelijk geen medewerker die jou in lijve kan helpen bij het maken van je keuze. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de volgende aandachtspunten als je een nieuwe fiets wilt aanschaffen:

Wil ik een nieuwe fiets of wil ik een tweedehands fiets? Wat voor type fiets wil ik? Voor wat voor doeleinden ga ik mijn fiets gebruiken? Welke framehoogte heb ik nodig? 

Wil ik een nieuwe fiets of wil ik een tweedehands fiets? 

Meestal is deze vraag al snel beantwoord voor jou, dit ligt namelijk aan jouw persoonlijke voorkeur. Wil je een nieuwe fiets of wil je een gebruikte fiets online kopen? Een tweedehands fiets kan net zo goed zijn als een gloednieuwe fiets. Vooral als je een bepaald budget hebt is dit een zeer goede oplossing. Het is wel belangrijk dat je de staat van de fiets goed kan zien, aan een tweedehands fiets die in een slechte staat is heb je namelijk niks aan! Het is belangrijk dat je controleert of de remmen en verlichting het nog goed werken, of de fiets nog beschikt over alle reflectoren ( de rode, gele en witte )

Wat voor type fiets wil ik?

Het is belangrijk dat je dit snel kan bepalen. Er bestaan namelijk zeer veel verschillende type fietsen, wij raden jou aan om een selectie te maken van de typen fietsen die jij gegarandeerd overweegt. Wil je een stevige transportfiets, bakfiets, moederfiets, simpele stadsfiets of een elektrische fiets? Online kun je alle soorten fietsen kopen!

Voor wat voor doeleinden ga ik mijn fiets gebruiken?

Weet je al voor wat je een nieuwe fiets wilt kopen? Ben je bijvoorbeeld een mountainbike fanaat of hou je ervan om op verharde wegen te racen? Dan kun je online gaan zoeken voor stevige en comfortabele mountainbikes en racefietsen. Ga je je fiets gebruiken om je kinderen te vervoeren? Dan is het wel handig om een fiets online te kopen die veel gewicht kan dragen. Een bakfiets is voor dit soort doeleinden wel echt een aanrader! 

 Welke framehoogte heb ik nodig? 

De maat van je fiets is een van de belangrijkste punten! Is je fiets namelijk te groot of te klein? Dan kun je beter een nieuwe fiets online kopen, want zodra je fiets te klein of te groot is vervalt de comfort en veiligheid die fietsproducenten jou garanderen.