A brand new year
Image default
Bedrijven

Vakantie fotografie

Het is bijna zomervakantie. De meeste mensen gaan op vakantie en andere genieten van het weer in hun eigen land tijdens de vakantie. De mensen die een mooie reis gaan maken kijken hier vaak al een aantal maanden naar uit. Wanneer het dan eindelijk zo ver is, wil je mooie foto’s maken van alles wat je ziet en meemaakt als herinnering aan de vakantie en om deze te laten zien aan het thuisfront. Maar hoe maakt je nou mooie vakantiefoto’s die echt uit het oog springen? In dit artikel leggen we uit hoe je dit het beste voor elkaar kan krijgen.

Het begint bij de voorbereiding. Je gaat waarschijnlijk al een beetje bekijken wat je tijdens de vakantie allemaal zou willen zien en bezoeken. Een kleine planning van dingen die je zeker niet wilt vergeten tijdens de vakantie. Zo zoek je veel op het internet en misschien ook in verschillende boekjes zoals Rough Guides en Lonley Planet. Daarnaast kan je ook websites bekijken die laten zien wat de fotografische mogelijkheden zijn  van een plek, zoals bijvoorbeeld Flickr Places. Ook Free Photo guide beschrijft verschillende interessante plekken voor mensen die geïnteresseerd zijn in mooie fotografie.

Wanneer je op vakantie bent is het leuk om de bekende attracties en gebouwen te fotograferen op een andere manier dan de standaard. Zo zie je vaak dezelfde foto van populaire attracties die al miljoenen keren op dezelfde manier gefotografeerd zijn. De mensen kennen deze foto’s al van het internet en boeken en zijn niet erg interessant. Het is daarom leuk om een foto van zulke attracties en gebouwen op een andere manier te makken. Van uit een andere hoek of een ander perspectief.

Wanneer je maar een keer op dezelfde plek bent, heb je het niet voor het kiezen qua licht, weer en de hoeveelheid mensen die er zijn. De mooiste foto’s worden toch gemaakt wanneer er weinig mensen zijn, er goed licht is en het mooi weer is. Je moet dan maar het beste maken van de situatie. Je kan proberen om eerder bij de bekende attracties te komen om zo foto’s te maken zonder dat er al te veel mensen rondlopen. Ook is geduld hebben een goede eigenschap voor het maken van foto’s. Zo kan het voorkomen dat de zon ineens tevoorschijn komt en je toch nog een mooie zonnige foto kunt maken. Daarnaast kan je ook veel doen met fotobewerking wanneer de omstandigheden niet perfect zijn. Je kunt hierover leren door een Photoshop cursus Utrecht te volgen.

http://beeldacademy.nl