A brand new year
Image default
Bedrijven

Tips voor een duurzaam leven

Een duurzame levensstijl is makkelijker dan dat het lijkt. Wanneer je jouw afval scheidt, ben je eigenlijk al bezig met een duurzame levensstijl. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. In deze blog geven we je 4 tips voor een duurzaam leven.

Tweedehands

Een van de manieren om je impact op het milieu te verkleinen is door spullen tweedehands te kopen. Van meubels tot kleding, je kunt het zo gek niet bedenken, maar vrijwel alles is tweedehands verkrijgbaar. Platformen zoals Marktplaats en Vinted maken het doen van tweedehands aankopen een stuk makkelijker. Het kopen van tweedehands spullen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je beurs. Bewust omgaan met spullen en niet ‘zomaar’ iets weggooien is natuurlijk de basis bij het willen aanschaffen van nieuwe producten.

Reis duurzaam

Vliegen is een van de meest vervuilende manieren om je te verplaatsen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet meer kunt reizen. Over het algemeen is reizen met de trein een stuk duurzamer. Probeer bijvoorbeeld eens een Interrail vakantie. Wil je met de auto op vakantie? Zorg dan dat je met meerdere personen gaat. Zo verdeel je de impact op het milieu over meerdere mensen.

Zonnepaneel kopen

Bij duurzaam wonen hoort natuurlijk duurzame energie. Een zonnepaneel kopen kan flink wat duurzame energie opwekken. Koop daarnaast energiezuinige apparaten en doe deze uit wanneer je ze niet gebruikt. Laat de verwarming uit en trek een dikke trui aan. Deze tips en een zonnepaneel kopen zorgen voor een kleinere ecologische voetafdruk.

Voeding

Het is misschien niet heel voor de hand liggend, maar ook het aanpassen van voeding hoort bij een duurzame levensstijl. Vlees heeft een hele grote impact op het milieu. Het eten van minder vlees is daarom zeer belangrijk voor mensen die bezig zijn met duurzaamheid

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-kopen/