A brand new year
Image default
Bedrijven

Slim koffie drinken

Jij hebt vandaag waarschijnlijk al minstens één kopje koffie gedronken. De meeste mensen drinken er minstens drie! Hoewel velen het zich niet realiseren, is er eigenlijk een goede en een verkeerde manier om koffie te drinken.

Hoe word je een slimmere koffiedrinker?

Er zijn verschillende manieren waarop jij jouw koffie gebruik kunt aanpassen om de maximale energie boost te krijgen. Het menselijk lichaam produceert een chemische stof genaamd “cortisol”, die je energie geeft, maar het gaat niet goed samen met koffie. Daarom kan het drinken van koffie op momenten dat je lichaam deze chemische stof produceert, je zelfs vermoeider maken.

Drink koffie een uur later dan normaal

De meeste koffiedrinkers zetten een pot met koffie zodra ze uit bed komen. Probeer in plaats daarvan een uur te wachten. Je lichaam zal niet zoveel cortisol produceren en je cafeïne zal je verder brengen. Tijdens de lunch (rond 13.30 uur) is het ook goed een goed idee om een kop koffie te drinken. Zo kom je de rest van je werkdag door zonder dat er ’s nachts nog cafeïne in je lichaam achter is gebleven.

Drink koffie met water

Een onderzoek heeft uitgewezen dat een paar kopjes per dag net zo hydraterend zijn als water, toch wordt aangeraden om 200 ml water te drinken voor elke kop koffie die je drinkt.

Eet fruit!

Natuurlijke suiker uit fruit en groenten is niet alleen goed voor je energie, maar vertraagt ​​ook de effecten van cafeïne om de energiepiek glad te strijken en je later te behoeden voor een crash.

Donkerder betekent minder.

Donkerder gebrande koffie kan een krachtigere smaak hebben, maar bevat meestal minder cafeïne.

Drink regelmatig meerdere kleine kopjes koffie

Dat geeft je meer energie dan één grote kop. Het bleek dat kleine, frequente doses cafeïne (tot 1/4 kopje) elk uur je de hele dag alert en wakker houden.

Abonnement op koffie

Je kunt een koffie abonnement van Medellin Secret geheel zelf samenstellen. Je kan dan kiezen welke koffie je wilt ontvangen en hoe vaak je deze koffie wilt ontvangen. Je kunt ook altijd je abonnement op koffie omzetten naar meer, minder of zelfs geheel pauzeren. Zo heb je altijd genoeg koffie in huis en hoef je hier niet meer zelf over na te denken.

https://medellinsecret.nl/koffie-abonnement