A brand new year
Image default
Bedrijven

Het belang van een spiegelverwarming en douchestrip

Van een spiegelverwarming heeft u veel plezier

Wanneer u last heeft van condens op uw badkamerspiegel kan dat bijzonder hinderlijk zijn. Het probleem is gemakkelijk te verhelpen door het plaatsen van een spiegelverwarming. De spiegelverwarming is in principe een grote sticker die achter de badkamerspiegel geplakt wordt. Omdat het monteren vrij eenvoudig is, kunt u de spiegelverwarming op zowel een nieuwe als oude spiegel plakken.

Waarop moet u letten bij het gebruik van een spiegelverwarming?

Om een spiegelverwarming te kunnen gebruiken, moet u een stroomaansluiting achter de spiegel hebben. Heeft u die niet, dan zou u met een losse spanning aansluiting de verbinding tot stand kunnen brengen. Omdat de spiegelverwarming zijn restwarmte kwijt moet kunnen, moet de spiegel minimaal 5 mm vanaf de muur worden gemonteerd. Ook mag de verwarming niet met het montagemateriaal in contact komen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de beugels.

De montageset

In veel gevallen wordt de spiegel met de verwarming op een blinde montageset gemonteerd. Wanneer dat het geval is, hoeft u zich niet druk te maken over de tussenruimte van de spiegel en de muur. Er zit dan automatisch 5 mm ruimte tussen. Zorg er wel voor dat de spiegel stevig aan de wand hangt. Wanneer er een kleine tussenruimte is tussen de spiegel en de muur, dan kunt u zelfs een LED-verlichting aansluiten. Een spiegelverwarming kan worden gebruikt in een badkamer, maar ook in andere vochtige ruimten. Ze moeten wel voldoen aan de CE-normering, Kema Keur en de Europese norm.

Het nut van een douchestrip

In veel gevallen wordt een douchestrip aan de onderkant van een glazendeur geplaatst in de badkamer. Een douchestrip kan eenvoudig op de onderzijde van de deur worden geschoven. Je moet wel, voordat je dat doet, goed nakijken of de douchestrip geschikt is voor de dikte van je douchedeur. De douchestrip wordt gebruikt om het spatwater tijdens het douchen tegen te houden.

https://www.douchestrips.nl/