A brand new year
Image default
Bedrijven

Eigen arts kiezen

Een grotere trend op het gebied van zorg is de mogelijkheid om uw eigen behandelend arts te kiezen. Zo krijgen de mensen de meer vrijheid in wie hen behandeld. Dit zorgt voor veel vragen, van zowel voor als tegenstanders. Men is daarom ijverig over deze kwestie en vraagt zich dan ook af of dit altijd mogelijk is. Want niet iedereen heeft deze vrijheid en kan zo benadeeld worden. Ook kunnen artsen zo in slecht daglicht staan en kunnen nieuwe artsen zich net altijd bewijzen omdat men dan al snel voor de oude vertrouwde arts kiest. Het is daarom nog de vraag de zorg hier ect beter van wordt.

Op deze manier kunnen artsen het zeer druk krijgen, ook kunnen zij veel druk ervaren omdat zij verantwoordelijk zijn voor veel patiënten. Zorgverzekeraars spelen hier een grote rol en zijn daarom bereid om dit allemaal over het hoofd te zien, zij gaan dan ook voor het belang van de patiënt. Vaak zijn deze zorgpremies dan ook hoger en is het niet voor iedereen weggelegd, terwijl zij toch soms de expertise van een echte specialist nodig hebben. Maar aan de andere kant men weet wel wat hij wil en vertrouwt het lichaam toe aan een arts die hij of zij kent.

Bij verschillende behandelingen is de keuze in arts wel mogelijk, vaak gaat dit om ingrepen met minder medische aard. Een dergelijke ingreep dient wel door een gespecialiseerd arts uitgevoerd te worden, een borstvergroting bijvoorbeeld. Bij een borstvergroting stapt de patiënt zelf op een kliniek of arts af. Voor hen kan de prijs nog belangrijker zijn dan de arts. De artsen voeren dergelijke operaties vaker uit en zijn daarom al vaak gespecialiseerd. Een behandeling die beide kanten op kan is een ooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie kan zowel medisch als plastisch van aard zijn. Ooglidcorrectie vergoeding is ook mogelijk door de verzekering, waardoor dit de situatie soms lastiger maakt.

http://faceland.nl/