A brand new year
Image default
Bedrijven

Dit zijn de meest duurzame meubels

Duurzame spullen worden als maar belangrijker en daardoor ook populairder. Je ziet ze tegenwoordig overal. Van duurzame kleding tot duurzame voedselverpakkingen. Ook in huis wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Om in deze trend in te spelen worden hieronder de meest duurzame meubels beschreven. Van stoelen tot banken en van duurzame accessoires. Lees snel verder!

Vloerkleden

Een van de meest bekende merken voor duurzame vloerkleden is Eco Republic. Het is een eco-lifestyle meubelmerk. Naast vloerkleden hebben ze ook andere milieuvriendelijke producten voor in huis, zoals bijvoorbeeld plaids. Tevens zijn hun producten allemaal met de hand gemaakt. Bovendien zijn hun producten ook fairtrade, gerecycled, en verantwoord geproduceerd.

Houten meubels

Een merk dat duurzame meubels produceert is Outsidemeubelen. Vrijwel alle steigerhout meubels die je hier kunt vinden zijn gemaakt van FSC gelabeld hout. Dit keurmerk staat voor Forest Stewardship Council, dat het bevorderen van verantwoord bosbeheer om de bossen te beschermen tegen vernietiging en onherstelbare schade als doel heeft. Naast duurzame steigerhout meubels, produceert Outsidemeubelen ook producten als steigerhouten plantenbakken, houten salontafels en houten eettafels.

Stoelen

Normann Copenhagen is een ander merk dat werkt volgens het ‘flat-packed’ principe. Dit betekent dat je de meubels zelf in elkaar moet zetten, zoals dit ook bij IKEA vaak gebeurt. Dit heeft ertoe geleid dat er een lagere CO2-uitstoot heeft plaatsgevonden bij het transport aangezien de meubels minder ruimte in nemen bij het transport. Zo kan een transporteur meer vervoeren in een keer. Hun producten zijn echter wel van zeer hoge kwaliteit. Alle meubels van Normann Copenhagen zijn 100% recyclebaar.

Ook het Nederlandse merk Beuk meubels produceert op een duurzame manier. Het zijn dus duurzame meubels van eigen Hollandse bodem, en geproduceerd door Nederlandse meubelfabrikanten. Het zijn meubels met A-kwaliteit. Zo produceren ze onder andere stoelen, bureaus, kasten en zelfs vloeren.

Accessoires

Het merk Ferm Living produceert duurzame accessoires en meubels zoals beddengoed. Dit beddengoed bestaan voor 100% uit biologisch katoen, wat het een stuk duurzamer maakt dan standaard beddengoed. Bovendien heeft deel van hun producten het zogenaamde GOTS-label, wat staat voor Global Organic Textile Standard. Dit betekent dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze plaatsvindt.

http://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-meubels/