A brand new year
Image default
Bedrijven

De achteruitrijcamera

Je ziet ze steeds meer: achteruitrijcameras. Bij de ene auto zit deze standaard ingebouwd, bij de ander moet je hem er los bijkopen. Dat het een succes is, is wel zeker. Tegenwoordig rijden er namelijk meer en meer mensen rond met een achteruitrijcamera in de auto. Wanneer je er over nadenkt om ook zo’n camera aan te schaffen, zijn er een paar keuzes die je hebt. Als eerste keuze heb je de manier van installeren. Je kunt namelijk kiezen voor een bekabelde, of voor een draadloze achteruitrijcamera. 

 

Wanneer je kiest voor de bekabelde versie, heb je bijna gegarandeerd nooit last van storing en ruis. Eigenlijk is het enige wat er mis kan gaan, dat er een kabelbreuk is wat over het algemeen niet snel gebeurt. Al helemaal niet wanneer hij op de juiste manier is geïnstalleerd. Wanneer je een achteruitrijcamera bestelt is het dan ook verstandig om deze door een specialist te laten installeren. 

 

De tweede optie is de draadloze achteruitrijcamera. Binnen deze soort heb je ook weer twee opties. Deze twee opties verschillen behoorlijk in prijs. De goedkoopste versie is de analoge draadloze camera. Dat hij wat minder kost is ook wel terug te zien in de kwaliteit, je hebt namelijk vaak last van ruis wanneer je deze camera gebruikt.  De camera verstuurt namelijk een open signaal waardoor de monitor ook andere signalen, bijvoorbeeld die van een mobiel of laptop, oppakt. 

 

Draadloze achteruitrijcamera’s die digitaal werken zijn van veel betere kwaliteit. Bij deze camera wordt er namelijk een versleutelde verbinding gebruikt. Alleen de signalen die die sleutel hebben, hebben invloed op de monitor. De monitor pakt dus alleen de signalen van de camera op, en niet van een mobiel of andere apparaten. Zo kunnen andere apparaten dus ook geen storing verzorgen. Deze camera is wat duurder, maar is zeker je geld waard.