A brand new year
Image default
Bedrijven

Beveiliging verbeteren door gebruik te maken van betrouwbare keurmerken

Bij A BRAND NEW YEAR vinden we het altijd leuk om tegen het einde van het jaar terug te kijken naar de belangrijke ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Maar ook om te kijken wat het nieuwe jaar ons weer te bieden heeft. Dit jaar heb ik me veel bezig gehouden met lockpicking en beveilgiing. Zo ben ik er achter gekomen dat keurmerken ook niet alles zijn. Ze bieden wel een basis van veiligheid maar het wordt gevaarlijk als we klakkeloos overnemen wat de resultaten zijn van de keurmerken zonder zelf op onderzoek te gaan.

 

Keurmerken voor betere en veiligere sloten

Daarom is het belangrijk dat keurmerken altijd goed in de gaten gehouden worden of ze wel echt veiligheid bieden die ze garanderen. Door zelf initiatief te nemen en zelf onderzoek te doen naar de veiligheid die sloten bieden tegen geavanceerde aanval technieken. Kun je er zeker van zijn dat de sloten echt zo betrouwbaar zijn als de keurmerken je doen geloven.

 

Beveiliging testen met lockpick technieken

De manier waarop je dit in testen is door bijvoorbeeld een slot te openen met lockpicking. Lockpicking is een zeer vernuftigde techniek waarbij het de bedoeling is om via het sleutelgat de pinnen in het slot naar een bepaalde positie te brengen zodat het slot denkt dat de sleutel wordt ingevoerd. Het is dus mogelijk om met lockpicking een slot te openen zonder dat daarbij de sleutel te pas komt. Wat ook het geval is bij lockpicking is dat er ook geen schade toe wordt gebracht aan het slot. Wanneer deze techniek zelf bemeesterd dan kan dit dus in sommige situaties heel erg handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je de sleutel kwijt bent van je fietsslot.

 

Fietsslot openen met lockpicking

Met lockpicking zou je het fietsslot kunnen openen zodat je het gewoon kunt gebruiken. Wanneer je de sleutel laten terugvindt kun je het slot gewoon weer gebruiken. Dit is dus erg makkelijk en het is een van de voordelen die lockpicking biedt. Echter is het niet zo makkelijk om deze techniek te bemeesteren. 

https://www.abrandnewyear.nl/hobby-en-vrije-tijd/hoe-de-sport-lockpicking-in-nederland-aan-populariteit-groeit/