Ben je goed in het besparen van geld? Word nog beter met deze tips

De kwestie van persoonlijke financiën is er een die iedereen die serieus werk wil maken van levensvatbaarheid op de lange termijn in zijn hoofd haalt. In het huidige fiscale klimaat is de stabiliteit van de persoonlijke financiën nog nijpender geworden. In dit artikel vind je een aantal tips die je helpen om te navigeren in het reilen en zeilen van persoonlijke financiën. Daarnaast kun je ook contact opnemen met BenT, het administratiekantoor van Eindhoven, voor hulp bij je administratie.

Een goede manier om op de hoogte te blijven van je persoonlijke financiën, is het opzetten van een automatische incasso die elke maand uit je loonstrookje wordt gehaald. Dit betekent dat je bespaart zonder dat je de moeite hoeft te nemen om geld opzij te zetten en dat je gewend bent aan een iets lager maandbudget. Je zult niet voor de moeilijke keuze komen te staan om het geld op je rekening uit te geven of te sparen.

Praat met een investeringsvertegenwoordiger of financiële planner. Ook al rol je misschien niet in deeg, of kun je honderden dollars per maand op een beleggingsrekening gooien, iets is beter dan niets. Vraag hun advies over de beste opties voor je spaar- en pensioenregeling en begin er dan vandaag nog mee, ook al is het maar een paar dollar per maand.

In plaats van dingen op te laden op een kaart die bijna voluit is, kun je beter meerdere creditcards gebruiken. De betalingen op een maxed out rekening is meer dan de gecombineerde rente van twee kaarten met een kleiner saldo. Dit zal niet zo schadelijk zijn voor je creditscore, wat je kan helpen om je krediet op te bouwen als je verstandig met twee kaarten omgaat.

Als je een creditcard hebt zonder een beloningsprogramma, overweeg dan om er een aan te vragen die je mijlen oplevert. Combineer een credit card die mijlen verdient met een frequent flier rewards programma van je favoriete luchtvaartmaatschappij en je vliegt af en toe gratis. Zorg er wel voor dat je je mijlen gebruikt voordat ze verlopen.

Hoe verbeter je de persoonlijke uitgaven?

Om je persoonlijke financiële gewoontes te verbeteren, betaal je je schuld af zodra dat mogelijk is. De hoogte van de rente op leningen is erg hoog en hoe langer je erover doet om ze af te betalen, hoe meer rente je betaalt. Bovendien moet je altijd meer betalen dan het minimum dat je op je lening of creditcard moet betalen.

Om je hypotheek iets eerder af te betalen, rond je het bedrag dat je elke maand betaalt gewoon af naar boven. De meeste bedrijven staan extra betalingen toe van elk bedrag dat je kiest, dus je hoeft je niet in te schrijven in een programma zoals het tweewekelijkse betalingssysteem. Veel van die programma’s rekenen voor het privilege, maar je kunt het extra bedrag gewoon zelf betalen, samen met je reguliere maandelijkse betaling.

Een van de tips die je kunt volgen als je naar de winkel gaat, is om samen met een vriend(in) te winkelen. Laat ze een tijdslimiet instellen voor hoe lang je in de winkel blijft, wat de kans verkleint dat je geld uitgeeft aan artikelen die je niet nodig hebt.

Als je een fulltime baan hebt, zorg er dan voor dat je elke loonperiode geld opzij zet voor je pensioenfonds. Dit zal later in je leven uiterst belangrijk zijn nadat je je laatste uren hebt gewerkt. Zorg ervoor dat er geld in je 401k wordt gestoken, elk loonstrookje voor een stabiele toekomst.

Leen niet van je 401K. Beschouw dit als een beroving van jezelf, want je neemt waardevol geld van je pensioenrekening. Terwijl je het geld voor iets anders gebruikt, kan het niet op de markt zijn om rente te krijgen. Bovendien betaal je waarschijnlijk hoge kosten en belastingen.

Er kan geen twijfel over bestaan dat persoonlijke financiële zekerheid de sleutel is tot financiële zekerheid op lange termijn. Je moet elke benadering van de zaak onder zorgvuldig advies nemen. In dit artikel zijn een aantal essentiële punten aan de orde gekomen die je moeten helpen om je te concentreren op het perfectioneren van het grotere vraagstuk. Een persoonlijke accountant kan je ook helpen met je persoonlijke uitgavenpatroon.