A brand new year
Image default
Beauty en verzorging

Hoe werkt IPL behandeling?

Heb jij last van overbeharing, of wordt jij gewoon helemaal gek van dat scheren iedere keer? Steeds meer mensen kiezen voor ontharing met een IPL behandeling. Dit is een techniek waarbij met een laser je haren voor eens en altijd weggehaald worden. Je kunt dit laten doen bij veel huidklinieken. We vertellen je er in dit artikel alles over.

Voor de behandeling

Besluit goed op voorhand of je de behandeling het waard vind ja of nee. IPL is namelijk niet goedkoop. Het behandelen van een lichaamsdeel kost €100 per sessie en soms heb je wel 10 sessies nodig. Als je toch besluit ervoor te gaan kun je IPL het best in de winter doen. Je mag namelijk twee weken voor de behandeling niet in de zon met de huid die je wilt laten behandelen. Niet zo prettig als het hoogzomer is. Een week voor de behandeling kun je beter niet epileren of harsen, een dag voor de behandeling moet je niet meer scheren. De haartjes moeten namelijk lang genoeg zijn om opgepikt te kunnen worden door de laser.

Het proces

De behandeling zelf doet niet echt pijn. Het kan soms alleen een beetje heet worden. Een huidtherapeut geeft korte laserpulsjes over je hele huid. Per lichaamsdeel duurt de behandeling ongeveer een uurtje. De laserstraaltjes die uitgezonden worden, worden opgepikt door het haartje, waarna het haarzakje dichtgeschroeid wordt. Hierdoor kan er geen nieuw haartje meer groeien. Na een paar dagen zal het haar op het desbetreffende lichaamsdeel uitvallen. Laat altijd een aantal weken tussen de verschillende behandelingen zitten.

Na de behandeling

Na de behandeling is het nog een week of twee nodig om even goed voor je huid te zorgen. Kom niet in de zon met je huid en smeer het elke ochtend en avond goed in met een vette crème. Een tattoo zetten op die plek is tijdens de behandelperiode uit den boze. Wanneer je ergens een tattoo hebt is het ook niet mogelijk om daar nog een laserbehandeling te ondergaan. Laat ieder jaar even een bijwerksessie doen. De haarzakjes die in de eerste sessie met de IPL zijn dichtgeschroeid komen niet meer terug, maar je huid kan in de loop der tijd nieuwe haarzakjes ontwikkelen. Een laserbehandeling met IPL is niet goedkoop en vergt ook een aantal weken goede zelfzorg. Wel is het natuurlijk ontzettend fijn wanneer je eindelijk van je overbeharing af bent of wanneer je nooit meer hoeft te scheren!