Antieke Sieraden uitzoeken

Antieke sieraden zijn natuurlijk een fantastische aankoop, je hebt  bijvoorbeeld prachtige streeksieraden, bloedkoraal sieraden en veel meer. Maar voor je iets kiest, bedenk dan eerst de volgende dingen.

Waar ga je het voor gebruiken

Waar ga je de sieraden voor gebruiken? Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Ben je van plan de sieraden te gaan dragen, ga je het gebruiken als een gift of is het ter decoratie van jouw huis. Hou dit goed in je hoofd voor je misschien een impuls aankoop doet.

 

Let op de juiste maat

Ben je van plan de sieraden te dragen? Koop dan niet zomaar een sieraad, maar kijk eerst goed of het in de juiste maat is. Veel antieke sieraden zijn niet zo makkelijk verstelbaar als sieraden van deze tijd. Ga eerst bij de juwelier langs om het ook daadwerkelijk te passen.

 

Neem eerst contact op

Neem contact op met de verkoper! Antieke sieraden zijn vaak  waardevol en moet je niet zomaar van een plaatje kopen. Ga het liefst langs bij de verkoper en vraag naar zijn achtergrond. Verifieer dat de sieraden ECHT antiek zijn en koop het liefst bij een gerenommeerde juwelier.

Vraag ook naar zijn expertise, dit geeft niet alleen een beter gevoel bij de aankoop, maar is natuurlijk ook erg leuk! Een goede verkoper weet de geschiedenis van het stuk dat jij overweegt te kopen, dit geeft je nog meer gevoel bij je aankoop en heb je weer een leuk verhaal op je volgende verjaardag!

 

Kies wat bij jou past

Kies niet zomaar een antiek sieraad omdat het een antiek sieraad is. Kies iets dat ook echt bij je past. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld bloedkoraal sieraden als rood erg goed bij je past. Kies iets dat je ook zou kunnen kopen als het een modern sieraad was.

https://www.antiekesieraden.nl/