A brand new year
Image default
Auto’s en Motoren

Wil je je caravan verkopen? Dit moet je weten!

Heb je je caravan al een tijdje en ben je nu aan een nieuwe caravan toe, dan is het tijd dat je het ter verkoop aanbiedt. Er zijn verschillende bedrijven die je daarbij een handje bieden. De werkwijze is namelijk dat je aangeeft dat je graag je caravan wil verkopen. Dit doe je door je caravan aan te melden met het kenteken. Eenmaal geregistreerd wordt ervoor gezorgd dat het proces om je caravan van de hand te doen wordt ingezet.

Verkoop caravan

Je caravan verkopen kan op verschillende manieren gebeuren. Een online advertentie plaatsen is een van de manieren hoe je van je caravan af kunt komen, het is daarbij wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je goede foto’s van de caravan aanlevert, zodat het sneller en meer kopers aantrekt. Een andere manier is om het binnen je netwerken van de hand te doen. Je kunt hierbij denken aan je vrienden en kennissen. Als je je caravan binnen je netwerken van de hand doet, is het belangrijk dat de koper met de nodige documenten de caravan via een kentekenloket op zijn naam overschrijft.

De benodigde papieren

De papieren die nodig zijn, voor het overzetten van de caravan op naam van de koper is het tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs. Belangrijk is dat de koper aan jou een vrijwaringsbewijs geeft, die hij ontvangt tijdens het overschrijven. Dit is voor jou het bewijs dat de caravan niet meer op je naam staat. Je caravan verkopen moet dus zoals je kunt zien altijd op een juiste en correcte manier gebeuren om jezelf en de koper te beschermen tegen eventuele misstanden.

Wat is mijn caravan waard?

Je caravan verkopen gaat ook soepel wanneer je precies weet hoeveel je caravan waard is. Aan de hand van eigen inzichten en het vergelijken van huidige prijzen op de markt kun jezelf een prijs vast stellen hoeveel je je caravan wilt verkopen. Aan de andere kant hangt het schatten van de waarde ook af van verschillende factoren. Factoren zoals het wel of niet schadevrij verkopen van je caravan of het bouwjaar is van eminent belang. Als je caravan met eventuele toebehoren wordt verkocht dan is het vanzelfsprekend dat het meer waard zal zijn dan wanneer dat anders zit. Professionele hulp kun jij altijd gebruiken als je het je niet lukt om je caravan te verkopen.

To do’s

Tot slot is het belangrijk dat je enkele zaken in orde hebt voordat je je caravan ten verkoop biedt. Zorg ervoor dat je caravan netjes gepoetst is en dat de banden in orde zijn.