A brand new year
Image default
Auto’s en Motoren

Privé auto leasen

Prive een auto leasen, misschien ook wat voor jou?
Prive een auto leasen is tegenwoordig enorm in opkomst. De tijd dat het leasen van een auto enkel weggelegd was voor zakelijke rijders is al lange tijd voorbij. Ook als particulier kun je nu heel eenvoudig en vaak tegen scherpe prijzen een splinternieuwe auto leasen. Het grote voordeel van prive een auto leasen, oftewel private leasing, is dat je nooit meer voor onverwachtse kosten komt te staan, voor onderhoud en reparatie. Bekijk het aanbod eens op www.xleasy.nl.

Hoe werkt prive een auto leasen?

De leasemaatschappij stelt jou een splinternieuwe auto ter beschikking voor een vast bedrag per maand waar sowieso alle vaste kosten in zijn opgenomen. Het maandbedrag is vooral afhankelijk van het merk en model auto dat je uitkiest. Je kunt dus zorgeloos rondrijden, want je weet exact wat je maandelijkse autokosten zijn. Je bepaald ook zelf hoe lang je prive de auto gaat leasen. Meestal is er een keuze uit een leasecontract van 24, 48 of 60 maanden. Als het contract afloopt kun je een nieuw leasecontract afsluiten met wederom een nieuwe auto.

Welke kosten zijn in het leasebedrag inbegrepen?

Inbegrepen in het maandbedrag van de prive autolease zijn de aanschaf van de auto, de afschrijving en rente, allrisk autoverzekering en motorrijtuigenbelasting. Daarnaast hoef je niet zelf meer voor het onderhoud en reparatie op te draaien, want ook dit is in het leasebedrag opgenomen. Mocht je toch onderweg pech krijgen dan zit er ook pechhulp en vervangend vervoer bij inbegrepen. Onverwachtse hoge reparatiekosten die een flinke hap uit je maandelijkse budget nemen zijn verleden tijd.

Welke kosten zijn niet inbegrepen?

Enkele kosten zijn niet bij het autolease maandbedrag inbegrepen. Dit gaat om de brandstofkosten en de kosten voor bijvoorbeeld het bijvullen van ruitenvloeistof en olie. Dit valt onder het gebruikelijke onderhoud wat van iedereen verwacht kan worden. En natuurlijk zul je boetes en tolgelden ook zelf moeten betalen. Er kunnen ook schadegevallen zijn, waarvan een eigen risico verwacht wordt. Dit zal ook niet in het leasebedrag zijn opgenomen.