A brand new year
Image default
Auto’s en Motoren

Dit zijn belangrijke elementen aan je auto die je regelmatig moet checken

Heb jij weleens je auto zelf gecheckt op bepaalde dingen? Mensen denken meestal dat ze alles bij de APK-keuring of garage doen. Maar dat is helemaal niet zo. Sommige dingen kun je zelf als bestuurder ook checken. Bijvoorbeeld of de motor nog wel oké is en andere bepaalde elementen. Deze elementen gaan we deel voor deel bespreken wat je daar kunt doen en hoe je bepaalde situaties ermee kan voorkomen. Deze tips zijn erg handig om onnodige kosten te voorkomen en daarbij ook dat je mooie wagen naar de sloop moet. Dus pak je notitieboek en lees verder.

Het oliepeil

Wist je dat als je bij je auto het oliepeil regelmatig checkt, dat je sowieso minder kosten hebt bij de garage. Veel mensen vergeten dit onderdeel te checken en daarmee komen ze altijd in de problemen tijdens de keuring. Want dan is het meestal zo dat als je het niet bij houdt, zij de olie moeten vervangen of juist bepaalde dingen moeten schoonmaken, omdat jij te lui bent geweest. Dit kost het bedrijf extra moeite en geld om te regelen, dus ook bij jou. Als je dit zelf doet, ben je minder dan tien euro ervoor kwijt en kun je er voorlopig mee door.

De bandenspanning

Dit is ook een belangrijk element dat veel bestuurder vergeten te checken bij hun auto, de bandenspanning. Je zou denken dat banden in het algemeen al veel spanning en lucht hebben. Maar helaas gaat daar ook lucht uit en wordt de band alleen maar slapper. Hierdoor heb je een grotere kans dat je een lekke band krijgt of zelfs erger, een klapband. Door regelmatig dit te controleren, rij jij een stuk veiliger op de weg.

APK keuring

Natuurlijk is de allerbelangrijkste check voor je auto de APK keuring. Hier gaan ze je hele auto bekijken en beoordelen of deze nog veilig is. Als jij je auto goed verzorgd en op de juiste manier gebruikt, dan zou er geen enkel probleem moeten zijn met de APK keuring en kan jij zonder hoge kosten daar weg gaan. Natuurlijk willen er wat kosten zijn, maar niet veel.

 

http://invervoer.nl