A brand new year
Image default
Auto’s en Motoren

BPM Taxatie: Bespaar geld bij het importeren van een voertuig

Wanneer je een voertuig uit het buitenland importeert, moet je in Nederland BPM betalen. Dit is een belasting op de aanschafprijs van het voertuig. De hoogte van de BPM wordt bepaald aan de hand van de uitstoot van het voertuig, het gewicht en de leeftijd.

Er zijn verschillende manieren om de BPM te berekenen. De meest gebruikelijke manier is om gebruik te maken van de BPM-calculator van de Belastingdienst. Deze calculator houdt rekening met de Europese nieuwwaarde van het voertuig.

Een andere manier om de BPM te berekenen is door gebruik te maken van een BPM-taxatierapport. Een BPM-taxatierapport wordt opgesteld door een onafhankelijke taxateur. De taxateur bepaalt de waarde van het voertuig op basis van de huidige staat en de marktwaarde.

BPM Totaal: specialist in BPM taxatie

BPM Totaal is een bedrijf dat gespecialiseerd is in BPM taxatie. Zij bieden BPM-taxatierapporten aan voor auto’s, motoren en campers.

De taxateurs van BPM Totaal zijn gecertificeerd door de RDW. Hierdoor weet je zeker dat de taxatierapporten van hoge kwaliteit zijn.

BPM taxatie voor motoren

De BPM voor motoren wordt bepaald aan de hand van de cilinderinhoud van de motor. Hoe groter de cilinderinhoud, hoe hoger de BPM.

Voor motoren met een cilinderinhoud van 400 cc of meer, is het verplicht om een BPM-taxatierapport aan te leveren bij de Belastingdienst.

BPM Totaal biedt BPM-taxatierapporten aan voor motoren van alle merken en typen. De taxateurs van BPM Totaal hebben veel ervaring met het taxeren van motoren. Zij kunnen je daarom goed adviseren over de waarde van je motor.

Voordelen van een BPM-taxatierapport

  • Een BPM-taxatierapport kan je veel geld besparen. De waarde van een voertuig kan namelijk flink dalen als het voertuig schade of slijtage heeft.

  • Een BPM-taxatierapport kan je ook helpen om de BPM te verlagen als je een voertuig importeert uit een ander land met een lagere BPM.

BPM Totaal: de beste keuze voor BPM taxatie

BPM Totaal is de beste keuze voor BPM taxatie als je een voertuig wilt importeren of als je de BPM wilt verlagen.

De taxateurs van BPM Totaal zijn gecertificeerd en hebben veel ervaring met het taxeren van voertuigen. Zij kunnen je daarom goed adviseren over de waarde van je voertuig en hoe je de BPM kunt verlagen.

https://www.bpmtotaal.nl/bpm-taxatie/