A brand new year
Image default
Aanbiedingen

Waarom je aan linkbuilding zou moeten doen

Heb jij wel eens van linkbuilding gehoord? En weet jij al wat linkbuilding inhoud? Geen zorgen als je dat nog niet weet, het is duidelijke jargon in de marketingwereld. Linkbuilding wordt ingezet tijdens het optimaliseren van websites. Het is een vak apart. In dit blog leggen wij je alles uit over linkbuilding. Wat is het precies? Voor wie is linkbuilding noodzakelijk en waarom is het zinvol? Wij geven antwoord!

Wat houdt het in?

Linkbuilding is onderdeel van online marketing, om precies te zijn kan je linkbuilding verdelen onder SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization. In andere en Nederlandse woorden: het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Als website zijnde wil je natuurlijk goed gevonden worden op internet. Google is de grootste zoekmachine ter wereld waar miljarden bedrijven strijden om op de eerste plek te komen. Het is dus niet ondenkbaar dat daar veel tijd en energie ingestopt wordt. 

 

Linkbuilding kan je dus helpen om hoger te scoren in Google. Een van de rankingfactoren van Google gaat om autoriteit, dat ook wel wordt gezien als populairiteit. Des te meer websites verwijzen naar jouw website, hoe meer aanzien jouw website zal krijgen. Het gaat als het ware om het behalen van een hoeveelheid aan links. Niet zomaar links, deze moet ook kwalitatief zijn en relevant zijn voor jouw website. 

Voor wie is linkbuilding noodzakelijk?

Het antwoord is heel simpel. Heb je een website met als doel producten of diensten te verkopen en daardoor winst te behalen? Dan is linkbuilding cruciaal voor jou! Het zorgt er namelijk voor dat specifieke pagina’s worden geboost, en dat levert hoge zoekresultaten op. En hoe hoger je scoort in Google des te meer bezoekers er op jouw website komen. Reken maar uit die winst!

 

In Nederland zijn er heel veel linkbuilding specialisten actief. Als je op het punt staat direct te starten kijk dan eens goed om je heen voor een juiste en betrouwbare partij. Linkbuilding specialisten hebben een groot netwerk opgebouwd waardoor zij veel sneller kunnen schakelen met betrouwbare partijen. Dus twijfel je nog om het zelf te doen? Als je het uitbesteed heb je er geen omkijken naar!