A brand new year
Image default
Aanbiedingen

Met kerstmis en nieuwjaar in het vooruitzicht

Terugkijken op 2020, een bewogen jaar

Als het einde van het jaar nadert is het altijd goed om terug te blikken op het jaar dat achter ons ligt. Het afgelopen jaar 2020 is (bijna) voorbij, nog zo twee maanden maar helaas niet echt een reden voor een feestje. Eigenlijk heeft het hele jaar in het teken van Corona ofwel Covid-19 gestaan behalve de eerste paar maanden. Wie herinnert zich niet de eerste persconferentie op donderdag 12 maart 2020 met allerlei maatregelen tegen de verspreding van het coronavirus. Minister-president Mark Rutte en minister Bruno Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persconferentie. En ook Van Dissel van het RIVM legt nog eens uit hoe de situatie in Nederland is. Vol verbazing heeft iedereen dit wellicht gevolgd. Massaal gingen we thuiswerken, handen schudden werd verboden, handen wassen liefst zo vaak mogelijk en de 1,5 meter afstand werd de nieuwe norm.

Trouwen met maar 30 personen

Gelukkig ging het uiteindelijk na zo’n 1,5 maand de goede kant op met de coronacijfers en ging 1 juni 2020 de horoca weer open (met een beperking van 30 man) en konden we weer langzaam ons leventje zoals het was oppakken. Maar de schrik zat er wel in. Bij een huwelijksvoltrekking geldde ook een maximaal aantal personen van 30. Voor de meeste huwelijken die al op de planning stonden en misschien wel voor 100 gasten trouwkaarten hadden rondgestuurd was het zaak dit zo snel mogelijk aan te passen. De Change the date kaart deed zijn intrede. Alleen goede familie en vrienden waren welkom.

Inmiddels zitten we midden in de tweede golf, het aantal besmettingen neemt met grote passen toe. Hoe heeft het zover kunnen komen? We zitten weer massaal met z’n allen thuis en dat er een nieuwe lockdown aankomt lijkt onvermijdelijk. Het grote verschil met de 1e  golf is dat de mondkapjes nu massaal worden gedragen. Was je in april nog de enige in de supermarkt, hoe anders is dit nu.

Met kerstmis en nieuwjaar in het vooruitzicht

Nu het einde van het jaar nadert is het natuurlijk maar de vraag of het verstandig is om met de hele familie samen kerst te gaan vieren. Hoe graag zouden we dit wel niet willen, dat we alles achter ons kunnen laten en elkaar weer eens flink knuffelen, zeker met de feestdagen. Helaas vinden de meeste besmettingen in een thuissituatie plaats, waar 1,5 meter lastig te handhaven is dus een goed plan is het niet. Wellicht dat we dit jaar wel massaal kerstkaarten gaan sturen, want een positieve boodschap aan iemand die thuis zit is wel echt heel fijn. Eigenlijk is het grote wachten nu op een vaccin voor corona. Wat zullen we dan blij zijn! Maar wil je je vrienden, familie en geliefden een hart onder de riem steken? Bekijk dan eens de kerstkaarten werknemers van Koningkaart. Zeer toepasselijk voor dit jaar.

https://koningkaart.nl/kerstkaarten

Gerelateerde artikelen

Een boost tijdens het trainen!

Het hoogtechnologische karakter van de nieuwe Astra is mede te danken aan de verlichting.

Lederhandel voor al je leren producten