A brand new year
Image default
Aanbiedingen

Hoe verwarm ik mijn zwembadwater?

Bij de aanschaf van een zwembad moet u over veel opties nadenken.
Eén van de opties is de keuze hoe u uw zwembadwater wil gaan verwarmen. Hier zijn verschillende mogelijkheden in, enkele zullen wij hieronder voor u benoemen.

Trend

De moderne trend is zwemmen in koud water. Denk aan Wim Hof, de Iceman. Zwemmen in koud water is zeker goed voor je, het versterkt het immuunsysteem. Het lichaam wordt sterker. Het werkt ontstekingsremmend en zorgt voor een betere doorbloeding. Je moet er alleen wel van houden.

Zon

Als we vele zonuren hebben in de zomer zal deze energiebron uw zwembadwater verwarmen. Helemaal in combinatie met een goede Solar lamellenafdekking. Alleen ben je dan wel volledig afhankelijk van deze energiebron. 

Warmtepomp

Merendeels maakt men de keuze voor een warmtepomp. En dan niet via de warmtepomp van de woning, maar een losse warmtepomp voor het zwembad.
Het voordeel van een warmtepomp is dat als er weinig zonuren zijn de warmtepomp uw zwembadwater op de ingestelde temperatuur houdt. Ook hierbij geldt weer dat in combinatie met de zon en een Solar afdekking het zwembadwater sneller op temperatuur is. Zodra het zwembadwater op de gewenste temperatuur is zal de warmtepomp uitslaan.

Solar matten

Voor het verwarmen van het zwembadwater kunt u ook Solar matten gebruiken. Met behulp van uw zwembadpomp wordt er water door de zonnecollectoren gepompt. Het water wordt verwarmd door de zon en stroomt terug het zwembad in. Ook bij het gebruik van Solar matten is de zon heel belangrijk. Als deze niet schijnt wordt het zwembadwater niet verwarmd. 

CV warmtewisselaars

Een warmtewisselaar brengt warmte over van een CV of een boiler naar het zwembadwater. In de wisselaar stroomt het warme en koude water in tegengestelde richting langs een spiraal/element, hierdoor vindt er warmte uitwisseling plaats. Een warmtewisselaar is niet de meest energiezuinige manier. 

 

https://www.amarque.nl/