A brand new year
Image default
Aanbiedingen

De ultieme begrippenlijst voor haarverzorging enthousiastelingen

Ben je gepassioneerd over haarverzorging en wil je je kennis naar een hoger niveau tillen? Dan is het essentieel om de terminologie te begrijpen die professionals in de branche gebruiken. Deze begrippenlijst helpt je om de wereld van haarproducten en -behandelingen beter te begrijpen. Zo weet je precies wat je nodig hebt voor jouw lokken en kun je met vertrouwen de juiste keuzes maken.

Haartypes en Structuur

1. Fijn haar: Dit type haar heeft een kleine diameter en kan snel slap en vet worden. Het heeft producten nodig die volume geven zonder te verzwaren.
2. Dik haar: Haar met een grote diameter. Het kan vaak zwaar aanvoelen en heeft hydraterende producten nodig die het haar niet verzwaren.
3. Krullend haar: Dit type haar heeft een spiraalvormige structuur en vereist producten die de krul definiëren en pluis tegengaan.
4. Beschadigd haar: Haar dat door chemische behandelingen of hitte is aangetast. Het heeft herstellende en versterkende behandelingen nodig.

Kleurbehoud en -verrijking

5. Kleurbehoud: Producten die speciaal zijn ontworpen om de haarkleur levendig en langdurig te houden.
6. Toner: Een product dat ongewenste tinten in het haar neutraliseert, zoals geel of koper.
7. Balayage: Een kleurtechniek waarbij kleur handgeschilderd wordt aangebracht voor een natuurlijk, zonovergoten effect.

Styling en Afwerking

8. Volumepoeder: Een stylingproduct dat direct volume geeft bij de haaraanzet.
9. Heat protectant: Een product dat je haar beschermt tegen de schade van hitte-stylingtools.
10. Haarlak: Een afwerkingsproduct dat je kapsel fixeert en zorgt voor langdurige houdbaarheid.

Haarverzorging en Behandelingen

11. Diepe conditioner: Een intensief voedende behandeling die het haar hydrateert en herstelt.
12. Leave-in conditioner: Een conditioner die je niet uitspoelt en die doorlopende verzorging biedt.
13. Haarmasker: Een diep voedende behandeling die je eenmaal per week gebruikt voor extra verzorging.

Professionele Producten

Als je op zoek bent naar producten die aansluiten bij deze begrippen, dan zijn de Wella Professionals producten een uitstekende keuze. Deze lijn biedt een breed scala aan producten die aansluiten bij elk haartype en elke behoefte. Van shampoos en conditioners tot stylingproducten en kleurbehandelingen, je vindt alles wat je nodig hebt voor een professioneel resultaat.

Met deze begrippenlijst in je arsenaal, ben je goed voorbereid om de juiste haarverzorgingsproducten te kiezen. Vergeet niet dat de juiste producten het verschil kunnen maken in hoe je haar eruitziet en aanvoelt. Met de juiste kennis en producten ben je op weg naar het haar van je dromen!

https://www.salontopper.nl/