A brand new year
Image default
Zakelijk

Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk?

Als je aan de slag gaat met de marketing voor je website, zul je al snel aan de slag moeten gaan met SEO. Linkbuilding is hier een heel belangrijk onderdeel van, net zoals de techniek en de contact van je website. Maar wat is linkbuilding nu precies, hoe pas je het toe en wat is het belang er van? Wij geven je wat meer informatie!

 

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het plaatsen van links van andere website naar jouw website. Omdat dit organisch vaak erg langzaam gaat, kun je dit een zetje geven door middel van linkbuilding uitbesteden. Een online marketing bureau zal dan door bijvoorbeeld door gastblogs en partners ervoor zorgen dat er links naar jouw site geplaatst worden. Dit kan een tijdrovende werkzaamheid zijn, maar een bureau kan je hier goed bij helpen.

 

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. De links naar jouw website zorgen er namelijk voor dat je autoriteit opbouwt. Google ziet namelijk dat jouw website belangrijk is als er een hoop links naar toe staan. Hierdoor wordt je beter gevonden op relevante zoekwoorden. Je kunt de links laten plaatsen naar je home page, maar ook naar individuele pagina’s. Een linkbuildingpakket kopen is hiervoor erg handig. Je geeft dan een boost aan je Google positie.

Waar moet je op letten?

Er zit een hele hoop verschil in de verschillende soorten links. Niet alleen in de prijs van een link maar ook in de kwaliteit. Er zijn links te krijgen van een paar euro, maar ook van duizenden euro’s. Een belangrijke website met veel autoriteit vragen namelijk een hoop geld als je een link via hun website wilt laten plaatsen. Wel kun je hiermee goed werken aan je autoriteit. Probeer een goede balans te vinden tussen de verschillende links.