A brand new year
Image default
Woning en Tuin

Groendak plaatsen of laten plaatsen, de voordelen spreken voor zich

Wilt u de bebouwde stad opfleuren met wat meer groen? Groendakenzijn dan de ideale oplossing. En de aanleg van een groendak komt met vele voordelen voor u en uw directe omgeving. Zo draagt u bij aan een schonere lucht in de stad. En u bevordert onbewust een leefomgeving voor diverse soorten vogels en insecten. Zo verhoogt u ook de biodiversiteit door diverse soorten beplantingen de kans te geven om te groeien. Breng wat meer natuur in een bebouwde omgeving met een groendak.

Wat zijn de voordelen van een groendak?
Met een groendak op uw woning of pand kan de waarde tot wel 8% stijgen. En daarnaast bespaart u ook nog eens energie doordat de massa van de vegetatie voor isolatie zorgt. Want de hemelwater wordt verdampt door de beplantingen wat voor verkoeling zorgt in en buiten de woning. Hiermee wordt ook wateroverlast voorkomen. Doordat het regenwater verdampt bespaart u ieder jaar heel veel onkosten. En afhankelijk van de massa aan vegetatie die u op uw dak heeft, zorgt het ook voor een uitzonderlijke geluidsdemping. Een groendak is in een tuin op uw dak en ondanks de ligging op bepaalde hoogte kent het genoeg voordelen.

Een stappenplan tot het aanleggen van een groendak
Het aanleggen van een groendak is ook gemakkelijk zelf te doen. Voordat u hier aan begint wordt aangeraden om uw dak het na te laten kijken door een dak specialist. Want niet ieder dak is bestemd tegen het gewicht van een groene massa. Het dak moet minstens 80kg per m² kunnen dragen. Veeg uw dak eerst helemaal schoon en installeer een afvoersysteem. De onderdelen die u nodig heeft zijn beschermfolie, drainagematten, substraat en de vegetatielaag. Eerst brengt u de beschermfolie aan over de bestaande dakbedekking. Hier komen de drainagematten ter voedingsbodem van de vegetatie overheen. Als laatste maakt u een keuze over de beplantingen die u wilt hebben op uw dak. Die worden hier overheen geplaatst en dienen de eerste paar weken onderhouden moeten worden. Een groendak maken Eindhoven kan ook voor u gedaan worden.

Laat uw groendak aanleggen door vakspecialisten!
Weet u niet waar u moet zijn om een groendak te laten plaatsen? Of zoekt u ook valbeveiliging voor tijdens werken op hoogte? Neem dan vrijblijvend contact op met een specialist in Eindhoven betreft de aanleg van groendaken. Ook voor advies over het onderhouden van uw groenvoorzieningen wordt u graag geholpen. Vraag ook altijd na hoe u veilig te werk gaat op zekere hoogtes. Zei weten u alles te vertellen over valbeveiliging en dakrandbeveiliging.