A brand new year
Image default
Woning en Tuin

De kosten van een hovenier

Wanneer u van plan bent om een hovenier in te huren dan zult u er niet gek van opkijken dat daar kosten aan verbonden zitten. De hovenier levert namelijk een dienst en zal bij zijn of haar werkzaamheden waarschijnlijk ook machines en gereedschappen gebruiken die op hun beurt weer het nodige onderhoud vereisen. Maar hoe zijn de kosten van een hovenier opgebouwd? Welke zaken spelen een rol bij het berekenen van een offerte totaalprijs en is het inhuren van een hovenier niet veel te duur?

De opbouw van de kosten

Wanneer u een hovenier inhuurt dan spelen verschillende variabelen een rol bij het berekenen van de totaalprijs voor een tuinklus. De volgende variabelen zullen in ieder geval de hoogte van de kosten bepalen, namelijk:

  • De werkzaamheden die de hovenier zal moeten verrichten
  • De moeilijkheidsgraad van die werkzaamheden
  • Het aantal hoveniers dat door het hoveniersbedrijf ingezet wordt
  • De eventueel extra in te huren machines
  • Het uurtarief / uurloon van de hovenier
  • De bereikbaarheid van de tuin
  • De voorrijkosten

Zoals wellicht te begrijpen is zijn de kosten van een hovenier niet op voorhand in te schatten. De ene tuinklus zal wellicht 200 euro kosten en de andere tuinklus meer dan 1000 euro. 

Het uurtarief van een hovenier kan flink verschillen

Wel is er iets te zeggen over de hoogte van de kosten die een hovenier per uur hanteert. Gemiddeld heeft een hoveniersbedrijf namelijk een uurtarief van ongeveer 35 euro per uur incl. BTW. Wel is het goed om daarbij in uw achterhoofd te houden dat dit uurtarief van hoveniersbedrijf tot hoveniersbedrijf flink uiteen kan lopen. De prijsverschillen zijn soms wel 30% tot 40%. Het is dus aan te raden om bij verschillende hoveniersbedrijven een offerteaanvraag in te dienen zodat u de prijzen kunt vergelijken. 

Bespaar op de kosten van een hovenier

Om bij het inhuren van een hovenier op de kosten te besparen is het aan te raden om zaken te doen met een hoveniersbedrijf uit uw eigen regio. Daarmee beperkt u de voorrijkosten en zal de totaalprijs van de offerte lager uitvallen. 

https://www.vergelijkhoveniers.nl/kosten-hovenier/