A brand new year
Image default
Sport

Squash: De bal is rond

Squash: De bal is altijd rond

Met squashen kan alles gebeuren. Je hebt altijd verschillende tegenstanders en daarnaast zijn er vier muren waar je tegenaan kan spelen. Daarbij wordt er te allen tijden gespeeld met een ronde bal. Dit maakt dat de sport zeer onvoorspelbaar is en dat er daadwerkelijk alles kan gebeuren tijdens een mooie pot squash.

Squashpotten duren van 30 minuten tot 60 minuten. In de meeste gevallen wordt er een best of 5 gespeeld waarbij 2 tegenstanders zo snel mogelijk 3 games proberen te pakken. Een game heeft in de meeste gevallen 11 punten maar moeten met 2 punten verschil worden gewonnen. Dit kan ervoor zorgen dat het aan het einde van een game enorm spannend is en niemand weet wie er gaat winnen. De reden hiervoor is dat het in veel gevallen 10-10 kan staan en 2-2 in games wat maakt dat er nog een mooie ontknoping van het spel kan komen.

Het is een groot iets bij squash dat de speler die in het laatste stadium van het spel het beste presteert vaak wint. De eerste punten zijn altijd minder belangrijk dan de laatste doordat de laatste punten een stuk moeilijker (in veel gevallen) te behalen zijn.

Wat is squash?

Squash is een sport waarbij twee tegenstanders met een bal tegen de voormuur slaan. Het is een regel dat de bal 1 keer mag stuiteren. Wanneer de bal twee keer stuitert voordat je erbij bent als medespeler van het spel die ook wilt winnen dan ben je te laat en moet je het punt geven aan je tegenstander. Deze tegenstander mag dan, als bonus hiervoor, beginnen met serveren bij het volgende punt wat hem een significant voordeel geeft.

Met squashen is het van vitaal belang dat beiden spelers over de juiste materialen bezitten zodat ze zeker weten dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Bij het spel is het daarnaast ook belangrijk om fysiek in goede vorm te zijn. Dit gaat zowel over de spierontwikkeling van een persoon als de conditie van deze persoon. Beiden is erg belangrijk doordat de personen die het spel spelen dit wel vol moeten houden.

De games kunnen erg lang duren. Een game squash kan wel langer dan 15 minuten duren en daarna heb je maar 1 minuut pauze wat het allemaal erg zwaar maakt.

Wil jij ook beginnen met squashen? Dan zou ik aanraden om bij een betrouwbare squash webshop goede squash rackets te kopen. Dit zal je spel, zeker in de beginfase, enorm helpen. Een goede website om dit te doen is www.qss-squash.nl.

https://www.qss-squash.nl