A brand new year
Image default
Gezondheid

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tuindeur?

Ben jij ook op zoek naar een tuindeur? Dan zal je al snel hebben gemerkt dat je een zeer ruime keuze hebt uit verschillende tuindeuren. In dit blogartikel gaan we je meer vertellen over de verschillende tuindeuren en waar je precies op moet letten bij de aanschaf van een tuindeur. Lees verder voor meer informatie, zodat je straks precies weet welke tuindeur het beste bij jouw tuin en natuurlijk ook bij je wensen en behoeften.

 

De afmetingen

 

Wanneer je voor een tuindeur aan het kijken bent is het natuurlijk wel zo handig dat je voor de juiste afmetingen kiest. Je wilt natuurlijk wel dat je tuindeur past in de ruimte van je schutting. Daarnaast zijn de afmetingen van een tuindeur ook belangrijk voor de ophanging van de tuindeur. Wanneer je bijvoorbeeld voor een tuindeur breder dan 100cm kiest zal deze een andere ophanging vereisen dan tuindeuren die minder breed zijn.

 

Het materiaal van de tuindeur

 

Ga je voor een houten of kies je toch voor een kunststof tuindeur? De keuze is natuurlijk aan jou, maar we willen je alvast wel wat advies meegeven. Een houten tuindeur is over het algemeen een stuk duurzamer en kan bij goed onderhoud tientallen jaren meegaan. Echter zijn er ook verschillen tussen de verschillende soorten houten. Een hardhouten tuindeur is bijvoorbeeld veel duurzamer dan een tuindeur gemaakt van Douglas of Vurenhout. Wat we je daarnaast nog aanraden voor de uitstraling van je tuin is om een voor een tuindeur te kiezen die gemaakt is van hetzelfde materiaal als je schutting.

 

De draairichting van de deur

 

Wanneer je weet wat voor afmetingen de tuindeur dient te hebben en je ook een keuze hebt gemaakt uit de vele beschikbare materialen is het tijd om na te denken over de draairichting van de deur. De meeste deuren hebben echter een universele draairichting, maar dit is niet bij iedere tuindeur het geval. Je hebt dus ook tuindeuren die enkel en alleen naar rechts of naar links draaien.

 

Let goed op wat er bij je tuindeur zit

 

Bij de ene winkel krijg je alles erbij wat je nodig hebt om de tuindeur te monteren, maar bij de andere winkel krijg je enkel en alleen de tuindeur en niets meer. Daarom raden wij je aan goed op te letten op wat er allemaal bij de tuindeur inbegrepen zit. Wanneer je een tuindeur online besteld raden wij je zeker aan om bij de aflevering van de bestelling goed te checken of alle beloofde onderdelen erin zitten. Wanneer dit niet het geval is doe je er verstandig aan om de tuindeur te retourneren.

 

Tuindeuren zijn vrijwel in ieder tuincentrum en bij de verschillende online tuinwinkels verkrijgbaar. Over het algemeen zijn alle tuindeuren in ons land van hoge kwaliteit, maar we raden je wel aan om te letten op de bovenstaande punten. Wanneer je dit doet moet het helemaal goedkomen en kan jij binnen no-time genieten van een gloednieuwe tuindeur.