A brand new year
Image default
Financieel

no cure no pay incasso

Incasso no cure no pay

Als ondernemer kun je in alle sectoren actief zijn.  In de bouwsector, de horeca, de financiële dienstverlening, enzovoort. Soms komt het bedrijf dan voort uit de familie. Een familiebedrijf noem je een dergelijke onderneming .  De meeste van deze ondernemingen bestaan dan al decennia lang.  Soms komen dergelijke bedrijven   in gevaar door economische ontwikkelingen. Dit is de laatste jaren bijvoorbeeld gebeurd in de landbouwsector. Veel boeren bedrijven konden daarop hun kop niet meer boven water houden door aangescherpte Europese regelgeving. De volgende generaties zijn dan doorgaans niet meer bereid om de onderneming over te nemen. Ook zijn er de laatste jaren veel bedrijven in de problemen gekomen. Betalingen van hun nota’s blijven vervolgens langer open staan. Veel bedrijven zijn hierdoor dan in het verleden failliet gegaan.  No Cure No Pay Incasso kan hiervoor vervolgens de oplossing zijn.

Waarom Incasso no cure no pay;

Als de debiteurdaarna niet betaalt kan dat diverse redenen hebben. Belangrijk is dat je daar dan achter komt, bij voorkeur zo snel mogelijk. Soms kan het met de klant  vervolgens opgelost worden. Wordt er geen oplossing bereikt dan moet de procedure daarop verder in gang gezet worden. Daarna kan bijvoorbeeld een Incasso no cure no pay incassobureau ingeschakeld worden.

Dat houdt onder meer in;

  1. Het bedrijf heeft zijn geld dan sneller binnen. En heeft daarop dus minder krediet van de bank nodig.
  2. Faillissement van de debiteur is dan een mogelijkheid.  Degene die dan als eerste actie onderneemt, wordt ook als eerste betaald.
  3. Op no cure no pay basis werken veel incassobureaus.  Indien er niets binnengehaald wordt dan ben je hen vervolgens ook niets verschuldigd.
  4. Kleine bedragen zijn vervolgens doorgaans geen probleem. Dossierkosten worden daarop bijna nooit meer in rekening gebracht.
  5. Blijft betaling daarop uit dan bestaat de mogelijkheid om gerechtelijk te gaan.  Dit om dan alsnog betaling te verkrijgen. Loonbeslag is een zeer effectie middel.  De kosten voor procederen zijn de laatste jaren wel fors omhoog gegaan.
  6. Wanneer debiteur daarop met de noorderzon is vertrokken. Dan doet het incassobureau onderzoek naar het juiste adres van debiteur. Daarvoor berekent een goed incassobureau daarna meestal niets.
  7. Meestal kan Een gerechtsdeurwaarder de ondernemer vervolgens ook helpen met debiteurenbeheer. Een laatste aanmaning naar de schuldenaar  laten versturen bijvoorbeeld.   De gerechtsdeurwaarder  berekent hier soms wel en soms geen kosten voor.

Via de website een openstaande factuur ter Incasso no cure no pay aanbieden

Wanneer de beslissing daarna is genomen door het bedrijf. Om zijn openstaande factuur vervolgens ter incasso co cure no pay aan te bieden. Dan zal hij de betreffende nota over moeten dragen aan de deurwaarder. Via de website van de incassospecialist kan je dit ook vaak regelen. Online moet er vervolgens het een en ander worden ingevuld. Diverse informatie moet men vervolgens hebben. Vervolgens gaat de deurwaarder dan met het dossier aan de slag.  De schuldenaar  ontvangt vervolgens een brief met incassokosten. Dit moet dan via de Wet Incassokosten gebeuren. Als debiteur de bon daarna betaalt. Dan vind de financiële afwikkeling zo snel mogelijk plaats. Maar wat als de debiteur  nou daarna nog niet betaalt? Dan bestaat de mogelijkheid om de klant  via de rechter aan te pakken. Dit kan hoge kosten met zich meebrengen. Dus dit moet altijd dan goed overwogen worden.

http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html