A brand new year
Image default
Electronica en Computers

Hoe vergelijk je prepaid simkaarten?

Het is algemeen bekend dat je met het vergelijken van producten en diensten goedkoper uitkomt. Dit is dan ook een van de primaire redenen dat men online vergelijkt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je voor iets kiest dat goed bij jouw wensen en behoeften past.  

Voor je telefoon heb je natuurlijk een simkaart nodig. Kies je liever voor prepaid dan een abonnement, dan dien je dus een prepaid sim aan te schaffen. Maar waar let je precies op bij het vergelijken van prepaid? Dat lees je hier!

Het vergelijken van prepaid simkaarten

Volg onderstaande stappenplan om gemakkelijk en snel prepaid simkaarten met elkaar te vergelijken:

 

  1. Bezoek een prepaid vergelijkingswebsite.

  2. Maak gebruik van beschikbare tabellen.

  3. Vergelijk de tarieven die providers hanteren per MB, belminuut, en sms bericht.

  4. Bekijk de kosten voor de aanschaf van een simkaart.

  5. Vergelijk starttarieven (is er sprake van een starttarief, en zo ja, hoe hoog is deze?)

  6. Kijk of er huidige prepaid aanbiedingen zijn.

 

Met behulp van bovenstaande stappenplan / checklist vergelijk je prepaid simkaarten op een eenvoudige manier, en houd je rekening met de belangrijkste factoren. De tarieven per MB, belminuut en sms bericht zijn het belangrijkst om voordelig uit te komen, dus controleer deze goed. De aanschaf van de kaart zelf is wat minder belangrijk, omdat dit een eenmalige aankoop is en dit meestal toch een laag bedrag is.

Vergelijken op basis van je verbruik

Uit het bovenstaande blijkt dat je op meerdere manieren kunt vergelijken. Een belangrijke tip is om te vergelijken op basis van je verbruik. Bel je bijvoorbeeld veel? Bekijk dan de tarieven per belminuut. Maak je juist veel gebruik van het internet? Bekijk in dat geval de tarieven per MB. Aangezien de manier waarop je je simkaart gebruikt van grote invloed is op je kosten, is het verstandig om op basis van je verbruik simkaarten en tarieven te vergelijken.

Waarom prepaid vergelijken?

Samengevat zijn er drie hoofdredenen om prepaid simkaarten te vergelijken:

 

  • Je kunt gericht providers vergelijken op specifieke details.

  • Besparen op je simkaart (goedkoper uitkomen).

  • Op de beste prepaid kaart op basis van jouw wensen en behoeften komen.


Prepaid vergelijken is dus een goede manier om er zeker voor te zijn dat je tevreden bent met de aankoop van je prepaid simkaart. Aangezien je een product als een prepaid kaart moeilijk in een fysieke winkel kunt vergelijken, maken de meesten gebruik van een online vergelijkingswebsite. Door van een dergelijke website gebruik te maken, hoef je niet iedere provider een voor een af te gaan om de beste simkaart voor jouw persoonlijke situatie te vinden.

https://www.prepaidsimkaarten.nl/