A brand new year
Image default
Bedrijven

Psychologen en therapeuten

De laatste tientallen jaren is het steeds gewoner geworden. Een bezoek brengen aan de een psycholoog of therapeut. Vroeger was het een taboe, maar tegenwoordig is het al lang niet erg meer om hier langs te gaan. Het is ook niet zo gek dat het steeds gewoner is geworden. Er komen steeds meer psychologische aandoeningen en ziekten aan het licht. Door alle onderzoeken die hebben plaatsgevonden de afgelopen tientallen jaren is het velen malen makkelijker geworden om te kunnen vaststellen waar iemand last van heeft.

Het is niet alleen dat meer aandoeningen bekend zijn tegenwoordig, maar ook dat het leven van de mensen hevig is verandert. Neem bijvoorbeeld het aantal prikkels wat kinderen tegenwoordig krijgen. Wat kinderen nu aan prikkels in een dag krijgen, kregen ze in de jaren ’50 in een maand! Het is dan ook niet gek dat kinderen tegenwoordig snel vermoeid zijn en last krijgen van vormen van ADHD. We hebben het tegenwoordig steeds drukker en hebben veel meer ballen hoog te houden. We plannen al onze dagen helemaal vol en nemen weinig tijd voor ons zelf. Dit heeft als gevolg dat we misschien minder goed tegen tegensslagen kunnen. En om hier vanaf te komen kan een psycholoog of therapeut dus bij helpen. Vooral in de grote steden zie je dat het drukker is bij psychologen en therapeuten, zoals bij de psychologen amsterdam. Misschien komt dit ook doordat het in de steden meer geaccepteerd wordt dan in bijvorbeeld het oosten van het land, waar er nog een klimaat van ‘ons kent ons’ heerst. Misschien zijn mensen in dat deel van het land juist bang dat andere er vanaf komen te weten en heel het dorp het binnen de kortste keren weet.

Merk jij ook dat je toe bent aan een goed gesprek met een psycholoog of therapeut? Of heb je relatieproblemen? Kijk dan eens op de website van relatietherapie leiden.

https://piekerpoli.nl/