A brand new year
Image default
Bedrijven

Kerstverlichting voor binnen en buiten

Als je aan de maand december denkt, denk je al gauw aan al die fonkelende lichtjes. Buiten, in de tuinen, over de straten en in de bomen. Maar ook juist binnen, in de kerstboom, gedrapeerd over de schouw of als een sierlijke slinger over de wanden heen. Waar zou je in december dan ook zijn zonder de feestelijke kerstverlichting? Op Kerstverlichtingbuiten.com vind je de allermooiste sfeerlichtjes. Wij vertellen je wat je er allemaal mee kunt, waar je op moet letten bij de aanschaf en natuurlijk hoe jij de kerstverlichting thuis een mooi plekje geeft, zonder dat het te opdringerig wordt. Alle soorten kerstverlichting vind je bij KerstverlichtingBuiten.com.

Waar hang ik mijn kerstverlichting op?

Zoals eerder gezegd, kun je de vrolijke lampjes voor zowel binnen als buiten gebruiken. Check hiervoor wel even of de kerstverlichting die jij zo zorgvuldig hebt uitgekozen, ook daadwerkelijk buiten kan. Zonde als er na de eerste de beste Nederlandse regenbui kortsluiting ontstaat en je de lampjes direct kunt weggooien. Als je jouw kerstverlichting buiten wilt ophangen, kan dit op verschillende manieren. Wij geven een aantal sfeervolle voorbeelden om met de kerstverlichting de magie buiten te zetten!

1. Aan de dakgoot

Hoewel deze manier erg bekend is, lijkt ‘ie de laatste jaren wat in populariteit af te nemen. Hartstikke zonde natuurlijk! Want dit staat super sfeervol. Als je ’s avonds nog een rondje door de stad of het dorp wandelt, staan al die sfeervolle lichtjes namelijk hartstikke gezellig. Je kerstverlichting aan de dakgoot hangen lijkt een lastig klusje, toch is niets minder waar. Je hebt namelijk handige klemmetjes waarmee je ze in een handomdraai bevestigd aan de dakgoot. Let wel op dat je het ophangen voorzichtig doet. Doe dit bij voorkeur met zijn tweetjes, we willen namelijk zo vlak voor alle kerst- en oud en nieuwfeestjes geen ongelukken!

2. In de tuinplanten en/of -bomen

De donkere maanden zouden toch een stuk somberder zijn zonder al die vrolijke lichtjes in de tuinplanten en/of de bomen? Doordat de meeste bomen hun bladeren verliezen in het najaar, kun je met de kerstverlichting voor buiten de takken prachtig accentueren. Hoe groter de boom, hoe meer lampjes erin moeten voor het mooiste effect. Je kunt voor grotere struiken ook kiezen voor kerstverlichting in de vorm van een net. Deze gooi je heel makkelijk over de struik heen en geeft een fantastisch resultaat. Voor de bomen kun je kiezen voor de speciale boomverlichting. Ook voor dit klusje geldt: doe de hogere verlichting met zijn tweetjes om ongelukken te voorkomen.

3. Aan de heg of het hek

Een entree waar je “u” tegen zegt! Zodra jouw omheining van de tuin of het perceel mooi verlicht is, voelen je gasten zich nóg meer welkom! Het straatbeeld ziet er direct beter uit en met die gezellige buitenverlichting houd je het feestgevoel extra lang vast. Bijkomend voordeel is dat je direct ziet wie er bij het hek staat, waardoor vreemdelingen geen kans krijgen. Je kunt voor het hek ook kiezen voor lichtgordijnen. Zo hangen de lampjes mooi evenredig in plaats van kris kros door elkaar.

4. In de kerstkrans aan de deur

Als je van de klassieke kerstversiering houdt, kan de kerstkrans aan de deur natuurlijk niet ontbreken. Prachtig versierd met verschillende kerstballen en ornamenten. Vul ‘m met mooie kerstverlichting voor buiten voor een nog spectaculairder resultaat.

Kerstverlichting voor binnen

Het liefst hebben wij in iedere ruimte in huis wel een aantal sfeervolle lichtsnoeren. In de kerstboom, in een guirlande rondom de schouw of aan de trapleuning. Maar ook in de slaapkamer kan een lichtsnoer voor veel sfeer zorgen! Bij de kerstverlichting binnen hoef je alleen te letten op de kleur en de vorm van de verlichting. Kies wat jij mooi vindt!

Een extra tip: sluit al je verlichting aan op een timer of een stekkerdoos met afstandsbediening. Zo kun je met een enkele druk op de knop alles in één keer aan- of uitzetten! Dat scheelt ’s avonds voor het slapen gaan een hoop handelingen.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van kerstverlichting?

Kerstverlichting voor binnen en buiten kopen lijkt een simpel klusje. Dit klopt aan de ene kant, maar er zijn toch wat dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het ten eerste belangrijk om te kijken wat voor soort kerstverlichting je wilt. Ben je op zoek naar veel kleine lichtjes op 1 snoer? Dan past clusterverlichting perfect bij jou! Wil je het geheel liever iets minder opvallend? Dan is het normale kerstverlichting snoer misschien beter voor je. Ook heb je de keuze uit verschillende vormen zoals bollen, ijspegels, kaarsen en nog veel meer! Oriënteer je hier dus goed op voordat je op aankoop overgaat. Verder is het heel belangrijk om te kijken naar de kleur verlichting. Zo is er warm-wit, wit, gekleurd licht en alles daar tussenin. Hier is het vooral een kwestie van smaak. Kies dus de soort kerstverlichting waar jij vrolijk van wordt!

Kerstverlichting ophangen zonder dat het te opdringerig is

Wij, als echte kerstliefhebbers, hebben als motto dat je nooit genoeg kerstverlichting kunt hebben! Toch zit er een addertje onder het gras. Als je te veel verlichting in een te kleine ruimte verspreid, gaat het speciale effect verloren! De lampjes moeten juist z’n werk doen op donkere plekken en ruimtes. Zonde dus als er teveel licht wordt gecreëerd. Zo verliest de sfeerverlichting z’n magie. De enige tip die we wat dat betreft dus meegeven is: wees kritisch per ruimte, maar geniet bovenal van deze magische tijd van het jaar!

Ieder jaar halen mensen eerder hun kerstboom en kerstinkopen in huis. Lees hier op de website van NOS.nl hoe dat vorig jaar ging.