A brand new year
Image default
Bedrijven

3 voordelen van een airco

Een airco nemen was in het verleden nooit echt interessant, nu is iedereen een airco aan het nemen. Is een airco wel zo interessant? Als je de titel van dit artikel gelezen hebt zul je vast al doorhebben dat we zeker voorstander zijn van een airco. In dit artikel gaan we het hebben over 3 voordelen van een airco.

Kan verkoelen en verwarmen

Of je het nu gelooft in de klimaat verandering of niet, je kunt niet ontkennen dat we de laatste 10 jaar veel meer hete dagen hebben meegemaakt dan in de jaren ervoor. Slapeloze nachten horen bij die hete dagen. Met een airco is dit probleem opgelost, een airco kan namelijk ook de lucht koel houden. Toch zijn er meer koude dagen dan warme in Nederland en een nieuwe zuinige airco kan je huis beter en goedkoper verwarmen dan gas.

Gratis verwarming in combinatie met zonnepanelen

De combinatie airco en zonnepanelen is ideaal. Op deze manier kun je namelijk je huis gratis verwarmen met je eigen opgewekte stroom. Als je jou energierekening wilt verlagen is het nemen van zonnepanelen in combinatie met een airco de ideale optie.

Altijd schone lucht

Als je gezondheidsproblemen hebt of problemen met de luchtwegen kan een airco je leven een stuk gemakkelijker maken. Ook clusterpatiënten kunnen baat hebben bij de verkoelende en schone lucht van een airco.

Warmtepomp of airco?

Een warmtepomp of airco? Dat is afhankelijk van je gezinssamenstelling en verbruik. Als je een gezin bent met 2 á 3 kinderen kan een warmtepomp een betere optie zijn, er wordt namelijk ook veel gedoucht, gewassen etc. Een warmtepomp zal het gasverbruik elimineren.

Als je echter geen groot gezin bent zal je meer baat hebben bij een airco in combinatie met zonnepanelen. Dit komt omdat de aanschaf van een warmtepomp veel duurder is dan die van een airco. Aangezien je je woning toch verwarmt zonder gas zal dit een veel interessantere investering zijn.

https://www.kieskeurig.nl/airco