A brand new year
Image default
Alarmsysteem

Watersensoren detecteren overstromingen in het huis voordat ze gebeuren

Watersensoren detecteren overstromingen in het huis voordat ze gebeuren

Het is de nachtmerrie van een huiseigenaar: je keert terug na een zalige vakantie om je eerste verdieping onder water te vinden.

Gelukkig kan slimme huistechnologie ervoor zorgen dat dit niet werkelijkheid wordt. Alarm.com lanceerde onlangs watersensoren om lekken op te sporen en te voorkomen, als onderdeel van het geïntegreerde slimme huisbeveiligingsprogramma.

Door middel van geautomatiseerde monitoring en meldingen op afstand hoeven slimme huisbezitters zich nooit af te vragen of hun huis gevaar loopt door waterschade. Het beste deel – in het geval van een lek kunt u actie ondernemen en de watertoevoer van uw huis altijd en overal afsluiten.

Leer hieronder de drie belangrijkste voordelen van de watersensortechnologie.

Detecteer een lekkage vanaf het begin

Watersensoren volgen en verzenden continu informatie naar Alarm.com via een mobiele verbinding. Dit betekent dat uw huis wordt beschermd, zelfs tijdens stroom- of internetuitval. Installeer sensoren in uw badkamers, kelder, keuken en andere watergevoelige gebieden. Als water wordt gedetecteerd of een lage temperatuurdrempel wordt bereikt, ontvangen huiseigenaren tekstberichten of pushmeldingen via hun slimme toepassing voor thuisbeveiliging.

Door proactieve bewaking worden lekken in realtime herkend, waardoor u schade kunt beperken via snelle actie.

Halt een zondvloed op elk moment, overal vandaan

Zodra een lek is gedetecteerd, kunt u de beste manier van handelen kiezen. Evalueer de situatie persoonlijk, of als u slimme surveillance hebt geïnstalleerd, neem eens een kijkje in uw externe videofeed. Als u het lek niet kunt onderscheppen, snijdt u de hele watertoevoer van uw huis af om verdere schade te voorkomen. Een geautomatiseerde waterafsluitklep stelt u in staat om het lek in zijn tracks overal en altijd te stoppen.

Bescherm tegen buisuitbarstingen

Gebruik de temperatuurregeling voor uw huis door een slimme thermostaat in uw programma op te nemen. Met dit apparaat kunt u waarschuwingswaarschuwingen bij lage temperaturen ontvangen wanneer uw huis te koud is geworden en leidingen in gevaar zijn. Behoud veilige temperatuurniveaus en bespaar op energiekosten bij u thuis met een slimme thermostaat.

Het belangrijkste is dat slimme apparaten voor thuisgebruik (inclusief watersensoren en thermostaten) uw gezin in staat stellen te genieten van gemoedsrust terwijl u weg bent. Laat uw slimme apparaten uw leidingen controleren, zodat u altijd naar een warm en droog huis kunt terugkeren.

We hopen dat u wat aan deze tips hebben. Wij van slotenmaker Rotterdam – onderdeel van het landelijk dekkende Lock Secure – zijn specialist op het gebied van huisbeveiliging door onze jarenlange ervaring in de slotenmakerrij.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam