A brand new year
Image default
Aanbiedingen

Huis inrichten? Gebruik textiel!

Is jouw woning wel toe aan een nieuw interieur of ben je net verhuisd? Grote kans dat je het internet al aan het afspeuren bent naar toffe accessoires om de verschillende kamers gezellig mee te maken. Naast de standaard accessoires als kaarsen, fotolijsten en schilderijen is het ook een goed idee om accessoires van textiel te gebruiken. Hiermee creëer je direct een warme en knusse sfeer. In dit blog geven we een aantal tips.

Verschillende soorten textiel
Er zijn veel woonaccessoires die worden gemaakt van textiel. Denk bijvoorbeeld aan sierkussens, plaids, gordijnen of een vloerkleed. De meeste van deze accessoires worden gemaakt van katoen, maar er zijn nog veel meer verschillende soorten textiel, zoals wol, zijden en linnen. Kijk tijdens het online shoppen naar het soort materiaal. Het is namelijk leuk om accessoires van verschillende soorten textiel te gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtig deken van merinowol?

Texturen mixen
De verschillende textielsoorten hebben vaak ook verschillende texturen. Het is tof om deze verschillende texturen met elkaar te combineren. Zo creëer je namelijk dynamiek en een speels effect. In de slaapkamer kan je bijvoorbeeld een mooi grof gehaakte sprei over een katoenen dekbed plaatsen. Maak het geheel af met een aantal sierkussens met verschillende texturen en franjes. Zo heb je in een handomdraai een sfeervolle slaapkamer die er bovendien erg uitnodigend uitziet. 

Creëer een eenheid met kleur
Houd bij het bestellen van nieuwe accessoires altijd rekening met de kleuren in de woning. Gebruik in een kamer het liefst maximaal twee verschillende kleuren, anders wordt het al snel te chaotisch. Door de accessoires qua kleur te matchen met de inrichting creëer je een eenheid. Op zoek naar leuke items? Neem dan eens een kijkje bij B Living Textiel.