A brand new year
Image default
Aanbiedingen

Een parasiet die voorkomt bij honden

Honden kunnen helaas ook parasieten oplopen, dit kan komen door de voeding, of gewoonweg door het zwemmen in een vijver. Een van deze parasieten kan giardia zijn. Dit is een parasiet die afkomt op de suikers in het lichaam van de hond. Wil je weten wat je hieraan kan doen? Lees dan snel verder!

Hier kan je het aan herkennen

De nare parasiet tast het darmslijmvlies van je lobbes aan, waardoor hij diarree kan ontwikkelen dat gepaard gaat met bloed en slijm. Daarnaast kan je viervoeter gaan braken en een anale lucht gaan verspreiden die jou bijna je huis uit doet vluchten. Vervelend voor jou, maar het betekent ook dat je hond darmkrampen heeft en zich hondsberoerd voelt. Grote kans dat hij nauwelijks wil eten en koorts gaat ontwikkelen. 

Dit kan je doen aan giardia

Je merkt natuurlijk als snel dat er iets mis is met je hond en je wilt hier dan ook zo snel mogelijk bij helpen. Tijd om hem te helpen en die parasiet de baas te worden. De dierenarts zal de ontlasting van je hond onderzoeken om te zien of hij inderdaad ten prooi is gevallen aan de profiteur Giardia. Is dit het geval, dan moet jij als baasje grondig aan de slag. De besmettelijkheid van deze nare darmbewoner zet jou grondig aan het werk. Giardia hond moet je dus goed reinigen, alles wat je hond heeft aangeraakt. Giardia hond houdt van zwemmen. Zorg daarom dat je schoongemaakte artikelen direct goed droogmaakt. Om besmetting van andere honden te voorkomen, doe je er goed aan om de drollen van je hond in een afgesloten zak bij het huisvuil te deponeren.

Dit moet je nog weten over giardia

De parasiet kan zich flink laten gelden, zolang hij voldoende suikers tot zich kan nemen. Overschakelen op voer dat geen granen bevat en een laag koolhydraatgehalte heeft, zal je hond geen windeieren leggen. Giardia heeft zo het nakijken en je viervoeter zal weer een ferme drol produceren zonder dit op voorhand aan te kondigen met ongewenste gassen in huis. Tijd om met je lobbes een frisse neus te halen en te genieten van deze overwinning.

 

https://nl.bellfor.info/