Tapijt dat past bij de kantoormeubelen

Het is belangrijk dat het tapijt dat gekozen wordt voor het kantoor, goed past bij de aanwezige kantoormeubelen. Een strakke inrichtingen met een erg druk design past bijvoorbeeld niet bij elkaar en dit komt verwarrend over. Dat geldt ook voor de kleurkeuzes; als er gekozen wordt voor kleuren van dezelfde familie, dan zorgt dat voor een harmonieuze uitstraling. Natuurlijk gaat het niet alleen om kleur. Tapijten worden gemaakt van uiteenlopende stoffen en ook bij de keuze van de juiste stof moet rekening gehouden worden met de aanwezige kantoormeubelen. Sommige bureaustoelen kunnen bijvoorbeeld niet rijden op ruwe of hoogpolige tapijten. Daarnaast bepaalt ook het materiaal van het tapijt een deel van de uitstraling. Het is dus belangrijk om alles goed op elkaar aan te laten sluiten. Waar vaak alleen wordt gedacht aan de indeling van het kantoor en de juiste kantoormeubelen, is ook het tapijt belangrijk.

Ontwerp van tapijt op kantoor

Er zijn dus eindeloos veel keuzes te maken als het gaat om tapijt op kantoor. Het is natuurlijk erg belangrijk dat het tapijt past bij de kantoormeubelen, zowel qua uitstraling als op het gebied van stoffen en structuur. Het is daarnaast ook wel zo prettig als het tapijt goed schoon te maken is. Om al deze eisen te kunnen verwerken in het ideale tapijt voor op kantoor, moet er een ontwerp gemaakt worden. Het is belangrijk om dit over te laten aan de specialist, een met vele jaren ervaring. Zo kunnen tapijten gemaakt worden van synthetische stoffen, katoen of wol en heeft elk soort tapijt zijn eigen eigenschappen.

Het juiste tapijt voor een goede uitstraling van de kamer

Er moet niet alleen gekeken worden naar de wensen over het uiterlijk van het tapijt. Uiteraard moet het goed passen bij de huidige kantoormeubelen, maar het tapijt bedraagt uiteindelijk vaak wel 20% van het interieur. Echter is dit percentage in optiek en uitstraling veel groter. Hoewel de kantoormeubelen vaak een groot deel van de uitstraling van de woning bepalen, is dit bij het tapijt nog veel sterker het geval. Het tapijt geeft namelijk een bepaald karakter aan de ruimte. Het is slim om te kiezen voor afgepaste kleurconcepten om uiteindelijk de ruimte de juiste uitstraling te geven. Maatwerk is vrijwel altijd mogelijk en ook nodig; ieder kantoor is immers anders.

Het laten leggen van tapijt of tapijttegels

Na het laten maken van het ontwerp voor het tapijt, waarin alle wensen in mee zijn genomen, kan begonnen worden aan het leggen van het tapijt op kantoor. Hiervoor moeten natuurlijk eerst alle kantoormeubelen verwijderd worden, mochten deze al in de ruimte aanwezig zijn. Meestal wordt projecttapijt gelegd in banen van 2 of 4 meter breed of in een flexibele vorm zoals die van een tapijttegel. Op locatie wordt de ruimte ingemeten en wordt bepaald hoe het tapijt gelegd gaat worden. Gaat het namelijk om een ruimte waar al gewerkt wordt, dan moet bekeken worden hoe het tapijt het beste gelegd kan worden zonder dat het arbeidsproces lang onderbroken wordt. Het is ook mogelijk om een verhuisteam in te huren met vakkundige monteurs die eventueel de kantoormeubelen kunnen demonteren en monteren. Als alles akkoord is, worden de werkzaamheden gestart. Dan wordt de oude vloerafwerking eerst verwijderd en op een verantwoorde manier afgevoerd. Daarna moeten de oude lijmresten van de ondervloer af geschuurd worden, zodat het nieuwe tapijt goed kan hechten. Er wordt dan ook gecontroleerd of de ondervloer geschikt is voor de vereiste verwerking. Als het nodig is, wordt er een vochtmeting uitgevoerd en wordt er eventueel een vochtscherm aangelegd om zo de oude vloer te egaliseren. Tapijttegels worden altijd gelegd op anti-slip. Vaak wordt er een garantieverklaring na het leggen van het tapijt meegegeven. Ook kan er advies gegeven worden over het onderhoud en het reinigen van de tapijtvloer.

Tapijt en tapijttegels van Desso

Er zijn veel merken die tapijten produceren. Zo is het merk Desso een vooraanstaande leverancier van topkwaliteit tapijten voor kantoren. Het is een toonaangevende Europese fabrikant van tapijt en tapijttegels. De tapijten en tapijttegels van Desso staan bekend om de hoge kwaliteit, lange levensduur en prachtige uitstraling. Desso streeft altijd naar creatieve tapijtdesigns maar heeft ook een sterke focus op functionaliteit. Deze tapijten zijn dan ook zeker het overwegen waard als u op zoek bent naar een mooi tapijt voor op kantoor. Er is een uitgebreid assortiment beschikbaar, dus er is altijd wel een tapijt dat perfect aansluit bij de stijl van uw kantoor en de aanwezige kantoormeubelen.

Tapijten van Van Besouw en Leoxx: uitzonderlijke kwaliteit

Daarnaast kan er natuurlijk ook gekozen worden voor andere merken. Er zijn veel verschillende merken in de tapijtenwereld die tapijten en tapijttegels van uitstekende kwaliteit, speciaal voor op kantoor maken. Zo is Van Besouw een echte specialist in het ontwerpen en ontwikkelen van tapijten. Het is een toonaangevende producent van tapijten. Deze tapijten zijn eigenzinnig en de collectie wijzigt regelmatig. Deze tapijten inspireren en verrassen. Is de collectie vindt u ook erg subtiel ontworpen en luxe tapijten. Er wordt gebruik gemaakt van tijdloze basistinten in een combinatie met uitgesproken kleuren. De designs zijn erg vooruitstrevend. Daarnaast kunt u natuurlijk ook kiezen voor de tapijten van Leoxx. Deze tapijten zijn zeer geliefd onder de architecten. Leoxx staat namelijk bekend om de bijzondere kleurstellingen, presentatie en materialen. Kies bijvoorbeeld voor de Leoxx Barcode met een streep design, of de Leoxx Flowers XXL met een groot bloem design dat gebaseerd is op zes basiskleuren. De keuzes zijn eindeloos en natuurlijk volledig aan u. Kies altijd voor tapijt van uitstekende kwaliteit, zodat u er nog lang van kan profiteren.