Dakinspecties – zijn ze nodig? Specialist gaat het onthullen.

Dakinspecties- Zijn ze nodig?

In veel staten, met name die met een hogere hoeveelheid sneeuw en hagelzoals Rotterdam, is het bij het kopen van een woning meestal nodig om het dak te laten keuren. Een bouwtechnische keuring is nu standaard in de koopakte meegenomen.

 

                                                 

Feit is dat veel geldschieters dit eisten voordat ze een hypotheek verstrekken. In de meeste staten kan een goed geventileerd dak 20 jaar of langer meegaan. In staten waar de sneeuw zwaar is, moeten ze vaak om de vijf jaar worden vervangen. Het hebben van een veilig dak is een van de belangrijkste onderdelen van een huis, maar het kan ook een zeer dure investering zijn, vooral als je een huis koopt onder het mom dat alles in stijgende lijn is.

 

Dakwerkinspecteur aan het woord

 

Dakinspecties zijn eenvoudigweg inspecties die de integriteit van een dak bepalen, hoe lang het kan duren en wanneer het moet worden vervangen. In tegendeel van een funderingsonderzoek in Rotterdam, gaan dakinspecteurs niet op je dak klimmen of op het dak van een huis dat je wilt kopen en trek gordelroos of tegels op. Dakinspecteurs hebben speciale procedures waarbij ze de levensduur van een bepaald dak kunnen bepalen zonder erin te scheuren. Op het eerste gezicht zou het kunnen lijken dat dakwerkinspecteurs een deel van het dak zouden moeten opheffen om een ​​grondig onderzoek te doen, maar als je je eigen dak beschouwt, zou je niet willen dat iemand er gaten in gooit om te zien of het in goede vorm was .

 

Zijn dakinspecteurs anders dan bouwkundige keurders?

Dakinspecteurs hebben ook supertechnische technieken zoals infrarooddakcontroles waarbij ze zelfs het dakoppervlak zelf niet hoeven aan te raken om de integriteit van het dak te bepalen. Dit proces gebruikt infrarode stralen om delen van een dak te lokaliseren die op hogere of lagere temperaturen zijn dan de rest van het dak. Deze “hotspots” kunnen een inspecteur op het dak laten zien precies waar de warmte ontsnapt.

 

Op veilig spelen  

Omdat het vervangen van een dak een behoorlijke investering kan zijn, eisen verzekeringsmaatschappijen en geldverstrekkers dat dit is afgevinkt. Het is logisch dat deze bedrijven hun investeringen beschermen, maar u als huiseigenaar zou willen dat dit ook wordt beveiligd. Je wilt niet zitten met een rekening die je niet verwachtte, en je wilt ook geen huis verkopen aan een familie en ze op dezelfde plek zetten.

 

Dakinspecties zijn niet zo duur, en deze inspecties op het dak kunnen u en uw kredietverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen geruststellen. Want als de regen naar beneden komt of als er een voet sneeuw op je dak valt, wil je comfortabel slapen, wetende dat je veilig bent van bovenaf. Koop geen kat in zak is de bedoeling van deze artikel en doe een bouwtechnische keuring door een erkende inspecteur.

https://bouwkundige-keuringrotterdam.nl