A brand new year
Image default
Woning en Tuin

Opgeruimd staat netjes – Lees daarom deze tips voor een opgeruimde badkamer

De badkamer is een ruimte in huis die veel gebruikt wordt en waar vaak spullen rondslingeren. Vuile was, shampoo flessen, handdoeken, etc. Vooral in kleine badkamers kan het lastig zijn om genoeg opbergruimte te creëren voor alle spullen die je er kwijt wilt. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om op een makkelijke manier meer opbergruimte te creëren in de badkamer. Lees snel verder voor wat inspiratie!

Hoogte creëren

Een kolomkast is een handige optie, omdat deze kasten smal en hoog zijn. Hierdoor nemen ze niet veel ruimte in op de grond. De kast is hoog, wat het effect kan geven dat de badkamer hoger lijkt en daardoor groter. In een kolomkast zit veel opbergruimte waar je onder andere handdoeken kwijt kunt. Er zijn ook kolomkasten waar een wasmand in zit. Vaak zit deze onderin de kast verwerkt met een deur die je vanaf boven open klapt. De wasmand kan soms wat rommelig ogen in de badkamer, deze is nu netjes uit het zicht weggewerkt.

In een kleine badkamer kan het handig zijn om ook de ruimte boven de wc optimaal te benutten. Dit kan door er, bijvoorbeeld een kast boven te hangen. Wanneer er te weinig ruimte is voor een kast, is het ook mogelijk om te kiezen voor planken. Door planken op te hangen in de badkamer zorg je voor extra opbergruimte en het ziet er ook nog eens leuk uit! Het kan leuk zijn om hier, bijvoorbeeld mooie parfumflesjes, een mooie zeepfles en handdoeken op te leggen. In beide gevallen werk je weer in de hoogte wat ervoor kan zorgen dat de badkamer groter lijkt.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

De spiegelkast is ideaal om meer opbergruimte te creëren zonder een groot extra meubel te moeten plaatsen in de badkamer. In een spiegelkast zit er een kast verwerkt achter de spiegels. Deze kast is vaak ondiep, waardoor het niet mogelijk is om ‘alles’ erin op te bergen. Wel is het handig voor smalle producten, zoals: flessen zeep, parfum, make-up, scheerschuim en haarproducten.

Al eens gedacht aan een wasmachinekast?

De wasmachine staat in de meeste huizen zo veel mogelijk uit het zicht, in het washok, keuken, bijkeuken of in de badkamer. In de badkamer neemt een wasmachine vaak veel ruimte in beslag en erg mooi is het niet. Je kunt de wasmachine netjes wegwerken door deze in een wasmachinekast te plaatsen. Een van de voordelen van een wasmachinekast is dat er, naast ruimte voor de wasmachine, ook veel ruimte is om spullen in op te bergen. De kasten boven de wasmachine kun je onder andere gebruiken om wasmiddel en bijvoorbeeld de wasknijpers in op te bergen.

Ook is het mogelijk om een combinatie te maken tussen een wasmachinekast en kolomkast. Deze kun je aan elkaar vast maken, waardoor er een grote kast ontstaat. Door hier een geheel van te maken zorgt dit voor rust in de badkamer. Een kolomkast met een wasmand erin is een goede optie om te combineren met de wasmachinekast, omdat je dan alle was gerelateerde dingen dicht bij elkaar hebt.

Wanneer je genoeg kasten en lades hebt in de badkamer is het ook handig om deze zo optimaal mogelijk te benutten. Door gebruik te maken van bakjes in de lades creëer je overzicht en ook blijft het hierdoor langer netjes en opgeruimd. Ook de ruimte in de douch kun je optimaal benutten. In de douch is altijd wel een stukje muur of een hoekje over, waar je een rekje kunt ophangen. Er zijn ook douchrekjes met zuignappen, deze kun je op de muur plakken, maar ook op een glazen douchwand. Op deze rekjes kun je al de flessen zeep, shampoo, conditioner en andere douchspullen kwijt.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel inspiratie gekregen om de badkamer onder handen te nemen en eens goed op te ruimen!