A brand new year
Image default
Woning en Tuin

Een gaaf vloerkleed van Rozenkelim

De vintage vloerkleden van Rozenkelim.

Vintage vloerkleden worden steeds populairder en je ziet ze steeds meer terug komen in het hedendaagse interieur.  

In alle kleuren en stijlen

De tapijten van Rozenkelim zijn beschikbaar in alle kleuren, stijlen en uiteraard in verschillende maten, dus waar gaat jouw voorkeur naar uit? Wij kiezen dit seizoen in ieder geval voor een vintage vloerkleed! Een vintage tapijt is modern, duurzaam en bestaat uit natuurlijke materialen die lang meegaan. De Vintage vloerkleed  die Rozenkelim in haar collectie heeft, zijn allemaal met de handgeweven en zijn gemaakt van 100 procent wol. Het leuke van deze vloerkleden is, dat ze allemaal een geschiedenis erop hebben zitten en weer een tweede leven tegemoet gaan.

 

Geschiedenis van de vintage vloerkleden

Een leuk feitje is dat de, zo ver bekend, het eerste kleed uit het jaar 500 V.C. komt. Dit kleed is gevonden in Armenië, toenmalig Perzië. In Europa hebben we pas kennis gemaakt met het vloerkleed in het 11e eeuw. De kleden werden destijds door Europese kruisvaarders meegenomen uit Perzië. Vanwege de vele minuscule en typische details werd de Perzisch tapijt gezien als ware luxe product en kunst. Dat was ook een van de reden waarom een kleed eerst aan een muur werd opgehangen, omdat het simpelweg zonde was om erover te lopen. Vanaf de 18e eeuw zijn we de kleden als vloerdecoratie gaan gebruiken.

 

Vintage vloerkleed in een hedendaags interieur.

De vintage oosterse tapijten van Rozenkelim doen het erg goed in het hedendaagse westerse interieur. Vanwege de vele kleurtinten die een kleed heeft, vermakelijkt het de styling in een interieur. Deze opvallende tinten zijn vaak goed te combineren met natuurlijke materialen zoals hout en beton. De vloerkleden zijn allemaal authentiek en met de hand gemaakt. Dit zorgt ervoor dat ze goed passen in het populaire Scandinavische woonstijl van nu. Een tapijt zorgt vaak voor warmte in een kamer en is goed te combineren met verschillende elementen.

https://www.rozenkelim.nl/