Waar krijg je het beste advies bij de aanschaf van een wijnklimaatkast of wijnbewaarkast?

Waar koop je een Liebherr wijnklimaatkast, wijnkoelkast of wijnbewaarkast? U denkt nu dat is toch allemaal hetzelfde? Nee, dat is niet zo. Er zijn wel degelijk verschillen. Deze ga ik u proberen uit te leggen. Daarna kunt u niet meer zeggen dat er geen verschil is.

Wijnkoelkast
De meeste mensen spreken over een wijnkoelkast. Dit is een apparaat wat niets meer is dan een koelkast waar je wijn in kunt zetten om koel te houden. Het apparaat is behoorlijk primitief en doet niets meer dan koelen. Aangezien Liebherr sinds 1968 bezig is met het koelen van allerlei huishoudelijke producten, heeft men ingezien dat voor wijn een koelkast niet volstaat. Het in Zwitserland gevestigde Liebherr produceert helemaal geen wijnkoelkasten. Bizar, jazeker, want in de gedachte van het grote publiek is dit wel zo. Maar wat maakt Liebherr dan wel voor de wijnen? Liebherr produceert wijnklimaatkasten en wijn bewaarkasten. Wijnklimaatkasten Wat is dan het verschil ten opzichte van elkaar en in vergelijking met een wijnkoelkast. Zoals gezegd koelt de wijnkoelkast slechts, maar een wijnklimaatkast zorgt ervoor dat de wijn op serveertemperatuur wordt bewaard. Wijnklimaatkasten zijn verkrijgbaar met twee, drie en zes temperatuurzones. Twee temperatuurzones is geschikt voor het bewaren op serveertemperatuur van rode wijn. Rond de 18°C, maar kan in een andere afgescheiden zone worden bewaard rond de 12°C. Dit is tevens een aangename serveertemperatuur voor witte wijn en rosé wijn. Bewaart u ook graag champagne, dan is het praktisch om wijnklimaatkast met drie temperatuurzones aan te schaffen. De Liebherr wijnkasten met zes temperatuurzones bieden plaats aan 200 flessen, waarbij u 60 rode wijnen kunt opslaan op serveertemperatuur en 64 op keldertemperatuur. Of u gebruikt de ruimte voor de 64 flessen voor witte wijn of rosé wijn. De bodem biedt de mogelijkheid om champagne op  5°C te bewaren. Daarboven worden de prosecco, cremant en de cava opgeslagen op serveertemperatuur. Buiten het op serveertemperatuur houden van de wijnen, wordt ook de luchtvochtigheidsgraad bewaakt en de geuren van buitenaf gefilterd.

Wijnbewaarkasten 
Wijnbewaarkasten worden gekenmerkt door één grote temperatuurzone die instelbaar is tussen de 5°C en 18°C. In de praktijk worden deze wijnkasten ingesteld op 12°C.

Meer informatie.

http://www.wijnklimaatkast-wijnkoelkast-wijnbewaarkast.nl/