Laat het papierwerk en de administratie aan een specialist over wanneer u een auto wilt invoeren

Waar denkt u niet aan bij een auto invoeren? Precies, de administratie. Laat dit dan ook over aan een bedrijf met ervaring, de kennis én de connecties om dit voor u te doen. Een auto importeren vereist namelijk de nodig kennis van zaken. Nadat de auto geïmporteerd is, moet deze worden voorzien van een Nederlands kenteken. Het is belangrijk dat dit geregeld wordt. Dit kenteken en de auto moet dan ook geregistreerd staan bij het RDW. Daar wordt ook gecontroleerd of de geïmporteerde auto mag worden toegelaten op de Nederlandse wegen. Daarnaast moet de auto ook worden aangegeven bij de douane. Dit kan het specialistische bedrijf in auto import voor u regelen.

Auto invoeren en vervolgens aangeven

Een auto invoeren is een klus die niet stopt bij de landsgrenzen. Vanaf de haven tot uw oprit zijn nog een aantal handelingen vereist zoals het aangeven van het voertuig en de kentekenregistratie. Gelukkig hoeft u dit niet hals over kop te regelen; u heeft hier 12 maanden de tijd voor. Er zijn wel een aantal documenten nodig om aangifte te kunnen doen. Natuurlijk hoort hier een kopie van uw identiteitskaart of paspoort bij, de inschrijving in de basisadministratie van de gemeente waar u in Nederland woont en een kopie van de factuur van de auto. Al deze documenten zijn benodigd. Natuurlijk moet u altijd in Nederland uw nieuwe auto aangeven.

Verzeker uw auto na het importeren goed

Een auto importeren is niet alleen een vervoerskwestie, het verzekeren van een van uw meest waardevolle bezittingen is natuurlijk ook belangrijk. Zo weet u in ieder geval zeker dat als er bijvoorbeeld een schip in zwaar weer terechtkomt, het beschadigd raakt. Natuurlijk gebeurt dit zelden en verloopt het vervoer van het voertuig vrijwel altijd vlekkeloos. Natuurlijk wilt u verzekerd zijn tegen onvoorziene schade als u een auto laat invoeren. Gaat u in zee met een professioneel auto import bedrijf, dan kunt u hier ook vrijwel altijd een verzekering afsluiten. Deze verzekering eindigt dan zodra u de auto in het bezit heeft.