A brand new year
Image default
Toerisme

Kan ik mijn eigen verhuizing regelen?

In Nederland verhuist men gemiddeld zo’n zeven keer in hun hele leven. Negentig procent van de Nederlanders zorgt voor zijn eigen verhuizing. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Het kost altijd enige moeite om een hele inboedel te verhuizen. Tien procent van de Nederlanders kiest er daarom voor om een verhuisbedrijf aan te nemen. Dit om moeite en problemen te ontlopen. Mocht het zijn als u op een hoge verdieping woont dan is het vaak moeilijk om de verhuizing zelf te realizeren. Een verhuisbedrijf met expertise weet precies hoe zij er voor kunnen zorgen dat alles op de juiste manier naar beneden worden gebracht.Ook de afstand kan een factor zijn. Een verhuizing is vaak makkelijker als dit binnen uw eigen woonplaats gebeurd. Als u verhuist naar een verder gelegen plaats is het belangrijk om elke keer zo veel mogelijk mee te nemen zodat u niet te vaak heen en weer hoeft te rijden. Het op de juiste manier inpakken zorgt er voor dat alles goed gepositioneerd kan worden en uw inboedel niet beschadigt raak tijdens de rit. Een verhuisbedrijf kan in één keer vaak uw hele inboedel naar de locatie verhuizen.

Wat zijn de kosten?

Het is niet aan te raden om het inpakken van uw inboedel door een verhuisbedrijf te laten doen als u kosten wilt besparen. Dit is vaak een duur onderdeel. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Een gemiddelde verhuizing is vrij prijzig. U moet al gauw denken aan zo’n duizend euro en dat is als u een deel van het inpakwerk zelf doet. Wij raden u daarom aan om eerst offertes van meerdere partijen te vergelijken voordat u een keuze maakt. Niet alle verhuisbedrijven hebben vergelijkbare prijzen. Soms kan het enkele honderden euro’s schelen. In het geval u wilt besparen is vergelijken dus erg belangrijk. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken zijn er verschillende websites waar u de kosten kunt vergelijken.

Heb ik genoeg aan mijn inbedoel verzekering

Een inboedelverzekering meestal niet de kosten voor eventuele beschadingen. Dit komt omdat uw inboedel alleen verzekerd is binnen uw woonadres. Onderweg naar de nieuwe locatie is deze verzekering dus meestal niet meer van toepassing. Dit is anders wanneer u een verhuisbedrijf in dienst neemt. Deze nemen vaak de verantwoordelijkheid voor uw inboedel. Vraag wel goed naar de voorwaarden. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

 

http://www.verhuizen-wijzer.be/

Gerelateerde artikelen

Kazachstan naar stembus voor economische hervorming

Goedkoopste last minute reizen

Medische hulp nodig in de provincie Castellon, Costa del Azahar