Kun je met trainen op een crosstrainer van die zwembandjes afkomen?

Kun je met trainen op een crosstrainer van die zwembandjes afkomen?

De crosstrainer is een zeer handig fitnessapparaat – je krijgt een geweldige workout, zelfs als het warm en ellendig buiten is. Crosstrainers worden voornamelijk gebruikt om het cardiovasculaire systeem te trainen, maar ze kunnen ook nuttig zijn voor de spierversterking, aangezien je een hoge weerstand kunt instellen. Wanneer de handgrepen worden gebruikt, traint de crosstrainer bijna elk aspect van je lichaam en kun je zelfs die vervelende zwembandjes aanpakken.

Zwembandjes

Zwembandjes, ook wel love-handles genoemd, zijn gebieden van overtollig vet, die zich ophopen aan de zijkanten van je buik. Hun enige taak is om het je moeilijk te maken om die skinny jeans of die strakke broek aan te kunnen trekken. Terwijl het trainen van een heel specifiek gebied niet mogelijk is, kan de crosstrainer je wel helpen om over je hele lichaam het overtollig vet, met inbegrip van die zwembandjes, weg te werken. Die zwembandjes liggen boven op de schuine buikspieren, die verantwoordelijk zijn voor het verplaatsen van je lichaam en voor het naar links en naar rechts draaien van je romp. Als je tijdens een training op de crosstrainer je romp van links naar rechts draait, kun je je schuine buikspieren extra trainen en zal je taille strakker worden.

Gebruik de crosstrainer optimaal

Als je gaat trainen op de crosstrainer moet je er ook ten volle van profiteren. Gedurende 30 minuten in een mooi gestaag tempo trainen op de crosstrainer is goed voor je hart, maar het zal je niet echt helpen om vet te verbranden. Hoge intensiteit is de sleutel tot het verliezen van dat overtollige vet. In plaats van te proberen om 30 minuten in een gestaag tempo te trainen, kun je een interval training doen. Daarbij zul je een bepaalde tijd in een hoog tempo alles geven wat je hebt, om vervolgens terug te gaan naar een rustiger tempo om je lichaam te laten herstellen. Geef bijvoorbeeld gedurende een minuut alles wat je kunt in een zeer hoog tempo en ga dan gedurende 30 tot 60 seconden over op een rustig tempo om bij te komen. Herhaal die cyclus dan voor de rest van je workout.

Het verliezen van die bandjes

Als het verliezen van die zwembandjes je primaire doel is, dan moet je een beetje méér doen dan alleen het trainen op de crosstrainer. Concentreer je bijvoorbeeld ook op het eten van een gezond dieet waarin je veel volkoren, vers voedsel en magere bronnen van eiwit opneemt. Voeg ook een krachttraining toe aan je trainingsroutine, om meer spieren op te bouwen en vet te verliezen. Spieren zijn een metabolisch actief weefsel, wat betekent dat hoe meer je hiervan hebt, hoe hoger je stofwisseling zal zijn. Doe drie niet-opeenvolgende dagen per week een krachttraining en train dan vooral de grote spiergroepen met oefeningen zoals  squats, lunges, deadlifts en shoulder presses. Voer elke oefening twee tot drie sets van 8 tot 12 herhalingen uit.

Voorbeeld workout

Begin je workouts altijd met een warming-up van 5 tot 10 minuten bestaande uit activiteiten met een lichte intensiteit zoals wandelen of in dit geval, in een mooi rustig tempo bewegen op je crosstrainer en verhoog geleidelijk je hartslag. Doe daarna op de crosstrainer een interval training van 20 tot 30 minuten. Gebruik intervallen die comfortabel voelen en die bij je conditie passen, maar zorg er wel voor dat je jezelf uit blijft dagen. Eindig de training met een cooling-down van 5 minuten door het gradueel verlagen van je intensiteit waardoor het lichaam terugkeert naar zijn rusttoestand. Vervolgens stretch je elke grote spiergroep en houd je elke stretch gedurende minstens 30 seconden vol.

Overwegingen

Neem, voordat je aan een nieuwe workout routine begint, even contact op met een arts om te controleren of je wel helemaal gezond bent. Als je tijdens je training pijn of ongemakken voelt, moet je onmiddellijk stoppen met trainen. Ga hier snel op deze website http://www.crosstrainerinfo.nl een crosstrainer kopen.

http://crosstrainerinfo.nl