A brand new year
Image default
Internet

De nieuwe populaire messenger Snapchat

Snapchat: Je hebt beslist weleens deze naam voorbij horen komen. Maar wat is Snapchatmessenger nou eigenlijk, en wat kun je met deze app? Op deze website vind je meer info over wat Snapchatmessenger is. 

 

Eerst dien je natuurlijk Snapchatmessenger downloaden op je mobiel.

Maar wat maakt Snapchat nou zo populair en waarom maken zoveel jongeren over de hele aarde gebruik van deze app? Het unieke aan Snapchat is dat je fotos en videos naar vrienden kunt verzenden die zij maar een keer kunnen bekijken. Diegene die de foto verstuurd bepaalt bovendien zelf hoe lang de ontvanger de foto of video mag bekijken. Dit is minstens 1 tel en maximaal 10 seconden. Op die manier vormt zich er een soort geheimzinnig en zinderende ambiance rondom Snapchatten.

Ben je benieuwd geworden naar hoe snapchat werkt en wat je er allemaal mee kan?

Snapchatmessenger is nu al zo een jaar enorm populair in VS. Volgens Forbes.com worden er vanaf december 2012 naar schatting 50 miljoen fotos en videos per dag heen en weer verstuurd. Het is dan ook niet vreemd dat grote investeerders hun interesse tonen in Snapchat. Een omvangrijke inversteerder achter foto-app Instagram, Benchmark Capital, stak recentelijk maar liefst 10 miljoen dollar in Snapchatmessenger. Bovendien gaan de geruchten dat Facebook een soortgelijke functie wil gebruiken in Facebook Messenger.

Snapchatapp is verzonnen door Evan Spiegel en Bobby Murphy. Zij ontwikkelden de applicatie voor een project op de Stanford University. Uiteindelijk werd Snapchatmessenger in September 2011 gelanceerd. Inmiddels is er een Snapchat iPhone en een Snapchat Android uitvoering online.

Snapchat downloaden en installeren

Op dit moment is Snapchatmessenger online voor de iPhone en Android (variant 2.2 of hoger). Weet je niet hoe je de app installeert? Geen nood: Zie Snapchatmessenger iPhone of Snapchat Android voor een handige instructie waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe je Snapchatmessenger download en installeert.

Snapchat account maken

Open nu Snapchatmessenger op je mobiel. Je ziet een beeld zoals de weergave hiernaast. Omdat het de eerste keer is dat je Snapchatapp opent wordt gevraagd of je een nieuw account wil aanmaken. Hiervoor hoef je alleen maar je e-mailadres en een wachtwoord voor op te geven. Het is zelfs ook niet nodig om je account te activeren of iets dergelijks. Na het uitschrijven van je emailadres en je wachtwoord kun je dus ogenblikkelijk aan de slag met Snapchatmessenger!

Maak een plaatje of film

Nu je een account hebt aangemaakt en ingelogd bent kun je aan de slag met Snapchatmessenger. Je fototoestel is direct geactiveerd. En dat is vanzelfsprekend. Het streven van Snapchat is namelijk het creeren van fotos en videos en deze opsturen. Het maken van een foto gaat zoals je dit gewend bent. Tik op de blauwe knop beneden je scherm om een foto te maken. Voor het maken van een film houdt je de blauwe button wat langer ingedrukt. Deze veranderd nu in een rooie knop, zo weet je dat je aan het filmen bent.

Bepaal de instellingen voor het versturen

 

Als je een plaatje of film gecreeerd hebt zie je een beeld zoals de afbeelding rechts. Door op het kruisje linksboven te tikken verwijder je de foto of video en kun je een andere foto of video maken. Rechtsboven zie je een potloodje. Met dit potloodje kun je de foto bewerken. Kies een kleur en schilderen maar! Het is ook mogelijk om een tekst aan je foto toe te voegen. Dit doe je door je vinger op de foto te kloppen. Je kunt nu een tekst typen (hooguit 1 zin) en op OK tikken.

Linksonder zie je een icoontje dat lijkt op een precisie-tijdmeter. Als je hier op tikt kun je instellen hoe lang de ontvanger jouw foto of video mag zien. Je kunt kiezen tussen 1 en 10 seconden. De ontvanger krijgt de foto of video slechts een keer te zien. Bedenk dus goed hoe lang je wilt dat hij of zij hem ziet. Naast het stopwatch icoontje zit een download button. Als je hier op tikt wordt de foto bewaard op je mobiel. Dit is dus niet standaard het geval!

Foto of film opsturen naar vriend

Gelukkig over je foto of video en klaar voor verzenden? Tik dan rechtsonder op de SEND knop. Je komt nu op een beeld waarin je vrienden staan. Als je pas net gestart bent met Snapchatmessenger staan hier nog geen vrienden in. Vermoedelijk zie je alleen de vriend Team Snapchatapp staan. Deze kun je gebruiken om Snapchat uit te proberen.

Snapchatmessenger vriend toevoegen

Voor het toevoegen van een nieuwe kameraadje tik je rechtsboven op het plus icoontje. Je kunt nu een username intikken en op add duwen. Als de username bestaat wordt deze als vriend toegevoegd aan de lijst. Sommige Snapchat gebruikers hebben ingesteld dat je pas een foto of video mag sturen zodra zij het vriendschapsverzoek hebben geaccepteerd. Enkele Snapchat gebruikers staan het toe dat je hen direct een foto of video toe mag toezenden.

Staat de maat naar wie je de foto of video wilt wegzenden in de lijst? Dan tik je 1 keer op zijn of haar benaming. Snapchat geeft nu de melding of je zeker weet dat je de foto of video met het door jou aantal ingestelde seconden wilt versturen. Tik op Yes om de foto of video definitief te versturen!

http://snapchatdownloaden.com

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je de juiste afmetingen voor een nieuwe inloopdouche?

Lycamobile internet en beltegoed opwaarderen

Droom jij van een eigen website ?