A brand new year
Image default
Huishoudelijk

Opstijgend vochtprobleem

Vocht is nefast voor elke constructie of woning. Toch hebben heel wat huizen, zeker oudere woningen, op de ene of de andere manier last van vocht. Vochtige kelders zijn een bekend probleem, maar ook vochtige muren kunnen voor heel wat last zorgen. Door opstijgend vocht ontstaan er schimmels, die de muren aantasten en schade aanrichten. Dit komt de algemene staat van de woning absoluut niet ten goede, en ook voor de inwoners is dit geen gezonde situatie. Opstijgend vocht moet dan ook tijdig opgespoord en behandeld worden, het liefst door professionelen die vooraf de juiste analyse kunnen maken alvorens het probleem aan te pakken.

Een veelvoorkomende manier om opstijgend vocht in muren te behandelen, is door middel van het injecteren van vochtwerende vloeistof. In de aangetaste muur of muren worden gaten geboord, waarna de vloeistof erg precies en onder lage druk wordt ingespoten. De vochtwerende stof verdeelt zich vervolgens in de bakstenen en verzadigt de poriën van het metselwerk. Daardoor ontstaat een waterdichte laag waarlangs vocht niet langer omhoog kan komen.

Dit klinkt als een eenvoudig werkje, maar de behandeling mag niet onderschat worden. Opdat het vochtprobleem definitief zou verdwijnen, is het belangrijk om vooraf te weten vanwaar het vocht afkomstig is. Gaat het om optrekkend grondvocht? Is er sprake van oppervlakkige condens? Of dringt regenwater de woning binnen? Specialisten kunnen dit voor u uitzoeken en kunnen de behandeling daarop afstemmen, zodat het vocht niet langer een kans krijgt om uw woning verder te beschadigen. Sterker nog, fout uitgevoerde injectiewerken doen soms meer kwaad dan goed. Vakwerk is dus een must! Contacteer daarom snel Aldiva Works en maak een vrijblijvende afspraak.

http://www.aldiva-works.be/