A brand new year
Image default
Huishoudelijk

Kelderdichting

Een vochtige kelder, garage of andere ondergrondse constructie is geen pretje. De kelderverdieping wordt door het vocht onbruikbaar en het risico op opstijgend vocht wordt groter, wat ook de hoger gelegen gedeeltes van het gebouw kan aantasten. Helaas is vocht in een ondergrondse constructie toch een veelvoorkomend probleem, dat om een directe, blijvende en professionele oplossing vraagt!

Professionele bedrijven kunnen een kelder definitief vochtvrij maken, zodat het probleem voor eens en voor altijd wordt opgelost. Er worden verschillende methodes en werkwijzes gebruikt, zoals het Decolith procedé, een proces dat al jaren toegepast wordt en zijn werking heeft bewezen. Het decolith procedé is een kelderdichting waarbij op het beton of de metserij een waterdichte bepleistering wordt aangebracht in meerdere lagen. De bepleistering wordt ongeveer 2,5 centimeter dik en vormt een perfecte eenheid met de ondergrond, waardoor grondvocht en regenwater niet langer door het beton kan dringen. Deze methode wordt zowel in bestaande gebouwen als in nieuwbouwhuizen en –appartementen gebruikt.

Barsten, scheuren of gaten in beton kunnen er ook voor zorgen dat vocht de kelder of ondergrondse verdieping kan binnendringen. In dat geval kunnen PU-injecties soelaas bieden. PU-injecties, voluit polyurethaan injecties, reageert op het water en wordt omgevormd tot een zacht schuim dat waterresistend is. Zo ontstaat een duurzame kelderdichting, die bovendien flexibel en milieuvriendelijk is. De geïnjecteerde stof is bestand tegen biologische aantasting en garandeert daardoor een blijvend resultaat.

Om definitief komaf te maken met een vochtige kelder, garage of aalput kan u contact opnemen met een professional. Hij zal er met de juiste methode voor zorgen dat u terug een droge kelder krijgt!

http://www.aldiva-works.be/kelderdichtingen.php