A brand new year
Image default
Horeca

Je vlees perfect garen met de Thermapen

Om de biefstuktemperatuur te meten, moet u de juiste thermometer hebben en deze op de juiste manier gebruiken. Meestal is de temperatuur van het buitenste deel van de biefstuk beduidend hoger dan het binnenste deel, dus het is van cruciaal belang dat het thermische centrum van de biefstuk meet dat u kookt. Voor betere resultaten is het raadzaam om een snelle en nauwkeurige instant read als thermapen te gebruiken. Het is de enige thermometer die snel genoeg is om veranderende temperatuurgradiënten door vlees in realtime te laten zien en in alle posities te gebruiken. Steek het door het dikke deel van de biefstuk en trek het langzaam naar buiten, kijkend naar de temperatuurverandering in de biefstuk.

Hoe werkt het?

Met een thermapen bij de hand is het heel gemakkelijk om uw biefstuk perfect te garen. Deze digitale temperatuurlezer heeft een sonde met gereduceerde punt om door de biefstuk te prikken voor eenvoudige meting. Steek deze in het dikste deel van uw biefstuk en in slechts enkele seconden heeft u een nauwkeurige interne temperatuur. Als u bijvoorbeeld uw biefstuk rood kookt, moet de interne temperatuur 52 ° C zijn. Voor medium is het 56 ° C en voor doorbakken 71 ° C en hoger. Een te hoge of te lage temperatuur zal niet het gewenste resultaat bereiken en daarom is de Thermapen een onmisbaar hulpmiddel bij het garen van vlees.

Voor het beste resultaat

Vergeet niet dat biefstuk na suddert, dus temperatuurnauwkeurigheid is echt belangrijk. Goed rundvlees of vlees moet bijvoorbeeld een dieprode kleur hebben met wat marmer. Het marmer smelt wanneer het wordt verhit, waardoor de biefstuk zichzelf tijdens het koken van binnenuit bedruipt. De leeftijd van de biefstuk is ook belangrijk, omdat het hangproces de smaak ontwikkelt en het vlees mals maakt, dus het is de moeite waard om te vragen hoe lang de biefstuk heeft gehangen als u bij een slager koopt.

De perfecte bereiding

Voor een veel perfecte bereiding heeft u uw favoriete ingrediënten nodig, zoals olijfolie, zout en peper. Sommigen geven de voorkeur aan een meer mediterrane invloed, zoals knoflook, oregano en een scheutje rode wijn. Nadat het op kamertemperatuur is gedruppeld, verhit u de koekenpan op hoog vuur, totdat deze heet is. Smeer de biefstuk in met de gewenste olie en de ingrediënten. draai de steaks wanneer de sear-markeringen zijn bereikt. Draai de steaks om en bak de andere kant. Neem ten slotte de pan van het vuur. Gebruik een Thermapen-test door de sonde in het dikste punt te plaatsen. Wilt u ook het malste stuk biefstuk serveren? Bestel dan nu een Thermapen!

Lees hier meer.

https://www.thermapen.nl/