A brand new year
Image default
Hobby en vrije tijd

Scootmobieltjes

Mobiel zijn en overal heen kunnen waar we maar willen, we beschouwen het als vanzelfsprekend. Helaas kan niet iedereen van dit voorrecht genieten. Wie moeite heeft met lopen en bewegen, voelt zich vaak enorm beperkt in de dagelijkse bezigheden. Men wordt beperkt in de zelfstandigheid en voelt zich afhankelijk van anderen. Minder mobiele personen hoeven dankzij een scootmobiel of mobility scooter niet langer in te boeten op levenskwaliteit! Met een scootmobiel kan men makkelijk de deur uit en zelfstandig boodschappen doen of uitstapjes maken, zonder extra hulp! Er bestaan verschillende types, die elk aangepast zijn aan de specifieke noden van de gebruiker. Zo zijn er opvouwbare scootmobielen, die zeer licht zijn en makkelijk mee vervoerd kunnen worden in de koffer van een wagen. Zo kan de scootmobiel ook mee op vakantie!

Daarnaast bestaan er natuurlijk ook niet-opvouwbare modellen, met 3 of 4 wielen. Afhankelijk van de motor kan een scootmobiel een maximumsnelheid tot 15km per uur halen. Voor minder mobiele koppels bestaan er zelfs duo-scootmobielen, waarmee je er samen op uit kan! De prijs van een scootmobiel is afhankelijk van de grootte, de specificaties en de motor.  

Voor gebruik binnenshuis zijn er aangepast scootmobielen, die iets lichter en wendbaarder zijn. Deze mobielen kunnen ook gebruikt worden voor het afleggen van korter afstanden buitenshuis, maar zijn minder geschikt voor lange uitstappen vanwege hun beperktere maximumsnelheid en batterijduur. Voor het uitkiezen van een geschikte scootmobiel die aan al uw wensen voldoet, kan u terecht bij gespecialiseerde verkopers. Daar kan u verschillende modellen bekijken en vergelijken, zodat u de perfecte keuze maakt!

Een scootmobiel van bij Al-comfort is een zeer handig hulpmiddel voor mensen die moeten leven met een beperkte mobiliteit, maar toch hun zelfstandigheid willen behouden. Wie moeilijk of niet kan lopen voelt zich snel afhankelijk van anderen en dat is uiteraard niet bevorderlijk voor het algemeen welzijn. Boodschappen doen, uit eten gaan of een daguitstap maken zijn allemaal activiteiten die dan samen met iemand anders moeten gebeuren en dat vraagt veel organisatie. Dankzij een scootmobiel kunnen ook minder mobiele personen op eigen houtje de deur uit.

Scootmobielen bestaan in verschillende typen. Er zijn reismodellen, die demonteerbaar of opvouwbaar zijn en daardoor makkelijk kunnen meegenomen worden in de kofferbak van een wagen. Verder wordt meestal ook een onderscheid gemaakt tussen scootmobielen die voornamelijk binnenshuis gebruikt worden, en modellen die vooral voor verplaatsingen buitenshuis moeten dienen.

Een scootmobiel voor binnen is lichter en minder krachtig. Bovendien zijn deze wagentjes makkelijk wendbaar zodat elke kamer in huis makkelijk bereikbaar wordt. Ze kunnen ook gebruikt worden voor korte afstanden buitenshuis, maar hebben minder autonomie waardoor ze minder kilometers kunnen afleggen dan een scootmobiel voor buitengebruik. Wie vaak naar buiten wil met zijn scootmobiel, kiest beter voor een krachtiger model. Door de sterkere motor en batterij kan men langere afstanden afleggen en is de maximumsnelheid hoger. Voor koppels waarvan beide partners moeite hebben met het lopen, bestaan er ook duomobielen.

Om de juiste keuze te maken, kan men beroep doen op professionelen die gespecialiseerd zijn in de verkoop of verhuur van scootmobielen. Zij kunnen voldoende advies geven en een geschikt model aanraden, aangepast aan uw behoeftes, wensen en budget.

Bij alcomfort kan u kiezen voor volgende modellen:

  • QS4 reismobiel
  • QS8 reismobiel
  • QS9 reis scootmobiel
  • QS88 buiten mobiel
  • QS89 buiten scootmobiel
  • QS90 Duo mobiel

Maak uw keuze en geniet een hele leven lang van jouw favoriete scootmobiel.

http://www.alcomfort.be/scootmobiel