Een muzikant, de verrassing van de avond

Een feest dat eerst wat voort lijkt te kabbelen, kan zomaar interessant worden als er ineens een muzikant zijn opwachting maakt. Een troubadour of gewoon een bizar goede gitarist. Wanneer je je boeking bij Evenses doet, heb je veel moois om uit te kiezen. Zo kun je muzikanten instrumentaal bij je diner laten spelen maar je kunt ook een zangeres over laten komen die zichzelf begeleidt op de gitaar. Of wellicht een zanger die ook nog eens prachtig piano speelt.

 

Alleen of als deel van een formatie

Je kunt vanuit Evenses een muzikant laten komen die het in zich heeft je feest een ‘onder-ons’-sfeer te geven door middel van het creëren van een kampvuurmoment, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om meerdere professionele muzikanten te boeken waarvan de stemmen heel mooi combineren. Als zo’n groep close harmony zingt, krijgen jij en je gasten ongetwijfeld kippenvel.

 

Gespecialiseerd of alleskunner?

De volgende vraag die je jezelf moet stellen, is: kies je voor iemand die zich vol toewijding heeft toegelegd in een bepaald genre, bijvoorbeeld een jazzzangeres, een operazanger of een bluesgitarist of neem je een allround-muzikant, zo iemand die verzoeknummertjes uit zijn mouw schudt alsof het niets voorstelt? Aangezien de gelegenheid de muzikant kiest, doe je er goed aan om bij twijfel met Evenses te overleggen. Omdat aan jouw feest al vele feesten zijn voorafgegaan waar zij als entertainmentbureau aan hebben bijgedragen, weet men daar inmiddels precies – bijna intuïtief – wie waar past.

 

Professioneel geschoolde muzikanten of virtuozen met de X-factor

Muzikanten kunnen niet zomaar via Evenses gaan werken. Omdat klanten van dit boekingsbureau een hoog kwaliteitsniveau gewend zijn, moeten musici en andere artiesten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zeer getalenteerde musici met die cum laude in meerdere richtingen aan het conservatorium zijn afgestudeerd maar het publiek niet kunnen meekrijgen, zijn geen oppepper voor je feest. Andersom is het precies eender: geboren entertainers die niet kunnen zingen of maar geen vrienden kunnen worden met een muziekinstrument kunnen maar beter buiten blijven. Behalve als je ze ingehuurd hebt als sneltekenaar, goochelaar, waarzegster…