A brand new year
Image default
Hobby en vrije tijd

Douchedeuren en douchecabines

Uw badkamer is aan een opknapbeurt toe. U heeft prachtige tegels uitgezocht. Een design wastafel. Geïntegreerde badkamerkastjes. Een toiletpot. Wellicht een bad. Maar de douche? Wat doet u daarmee?

Ruimte, licht en gemak Badkamers zijn meestal niet erg groot. Een modieus verschijnsel was een doucheruimte die werd afgescheiden door een betegelde wand. Prachtig natuurlijk, maar heel erg onpraktisch. Het douchewater spettert door de hele ruimte en veroorzaakt bovendien een natte en gladde vloer. Na je ontspannende douche, misschien wel met een douchemassage, kun je weer volop aan de bak om de douchevloer schoon en droog te krijgen. Geen ideale situatie dus. De oplossing: douchedeuren of een douchecabine.

Glazen douchedeuren en douchecabines Glazen douchedeuren en douchecabines houden het spetterende water binnen de perken. Het water blijft in de gesloten ruimte en u hoeft niet te dweilen na uw ontspannende douchebeurt. Glazen douchedeuren zijn er in verschillende vormen en maten te krijgen. In een wat krappere ruimte is een gebogen douchedeur een uitkomst. Een glazen douchedeur geeft optisch ruimte. Het belemmert de lichtinval niet. Ook geeft een glazen douchedeur of- cabine een luxe uitstraling.

Wat is er mogelijk met douchedeuren en douchecabines Naast douchedeuren en –cabines kunt u ook voor glazen douchewanden kiezen. De douchewand is dan voorzien van een douchedeur. Fijn als het om een grotere maat douche gaat. De douchewanden, -deuren en –cabines kunnen worden voorzien van een speciale laag. De speciale laag voorkomt kalkaanslag. U hoeft dan niet meer het glas van kalk te reinigen. Het glas blijft met deze antikalklaag ook langer mooi. Wilt u iets aparts, dan kunt u kiezen voor bewerkt glas, bijvoorbeeld een kleur, print of gravure.

Welk glas zit er in douchedeuren en –wanden In douchedeuren, -cabines en –wanden zit gehard glas. Gehard glas is zeven maal sterker dan gewoon glas. Breekt het toch, dan valt het in niet scherpe stukjes uiteen. Het geharde glas is tussen de 8 en 19 mm dik.

 

http://www.aa-glazendouchedeuren.nl/glazen-douchedeuren/